De er klar til OL i dressur

22-07-2023 12:22

Annika Knudsen Lorentsen

Flere nationer har allerede kvalificeret sig til OL 2024 i dressur, mens flere stadig har muligheden. Få overblikket over hvilke nationer der er klar til OL i Paris indtil videre

Copyright Ridehesten.com
Tyske Jessica von Bredow-Werndl. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Om ca. et år starter OL i Paris, og ridesportsentusiaster fra hele verden kan se frem til at overvære ridesporten på den smukke plads ved Versailles-slottet, som uden tvivl vil danne en ekstraordinær kulisse for OL 2024. 

Ridesporten fylder meget ved OL, da der skal findes mestre individuelt og for hold i både dressur, military og springning. Flere nationer har allerede sikret deres kvalifikationer ved tidligere kvalifikationsgivende konkurrencer og mesterskaber, mens flere fortsat har chancen, blandt andet ved årets europæiske mesterskaber. 

Følgende nationer er allerede kvalificeret i dressur:

  • Frankrig (værtsnation)
  • Danmark (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • Storbritannien (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • Tyskland (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • Sverige (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • Holland (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • USA (kvalificeret ved VM i Herning 2022)
  • Polen (kvalificeret ved gruppe C kvalifikationsstævne)
  • Australien (kvalificeret ved VM i Herning blandt gruppe G nationer)
Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Danmark har altså allerede sikret kvalifikation til OL i Paris, og dermed bliver det blot spændende at se, hvilke nationer der tilslutter sig de nationer, der allerede er klar til det kommende olympiske lege. Foruden de kvalificerede nationer, vil der også blive uddelt en række individuelle pladser blandt de nationer, som ikke allerede er kvalificeret med et hold. 

Foruden ovennævnte nationer, vil seks nationer mere sikre sig kvalifikation som hold til OL i Paris. Tre pladser uddeles ved EM i Riesenbeck til september. To pladser uddeles ved gruppe D og E kvalifikationsstævne i Santiago i oktober, mens den sidste uddeles ved gruppe F kvalifikationsstævne. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen