Danskerne styrer flot gennem maratonkørsel

16-08-2020 12:30

Marie Helene Rigård Rohleder

Ved det internationale kørestævne i Holland har de danske kuske klaret sig fint gennem maratonskørslen, hvor Niels Schelde-Pedersen blev bedst placeret som nummer fem 

Copyright Ridehesten.com
Niels Schelde-Petersen i vandforhindringen, hvor han var den hurtigste af alle 2-spand pony kuske. Bag på Alis Søgaard Jensen, som Niels bagefter var groom, hjælper for. Foto: Jørgen Konge
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er svært for en dansk køresportentusiast ikke at få armene op til lørdagens kørestævne i Hollandske Exloo, hvor fem danske kuske har kørt maraton.

To danskere blev placeret på en 5. plads, blandt Europas bedste kuske, og kun et forbandet uheld med en bold der røg ned i forhindring 5, skilte Niels Schelde-Pedersen 2-spand pony – der kører for Vestjysk Køre Selskab fra at blive placeret som nr. 2. Lige efter vinderen af maratonen Rondinde Ruthens fra Holland der vandt med 60,42 strafpoint. Niels fik 64,96 strafpoint. Det koster 2 strafpoint at vælte en bold ned i en forhindring.

Copyright Ridehesten.com
Karina Blaabjerg på vej op fra vandforhindringen, med Daniel, hendes mand, bag på. Foto: Jørgen Konge

Den anden dansker Karina Blaabjerg med sit 1-spand pony, der kører fra Midtjysk Køre Selskab, kom på en 5. plads med den ene pony med 65,68  strafpoint og den anden på en 6. plads med 65,79 strafpoint. Vinderen fra Holland, Chantalle Boogaarts vandt med 60,16 strafpoint.

Lise Halkjær er også i Holland og kører med sin 1-spand pony, og hun kører for Vestjysk Køre Selskab. Hun blev nummer 14 med den ene pony med 73,65 strafpoint. Den anden var hun uheldig i en forhindring at køre forkert, men fik det rettet, det koster dog 20 strafpoint og en plads som nr. 20 med 90,65 strafpoint.

Copyright Ridehesten.com
Lise Halkjær i den sidste forhindring, her se tydeligt at groom, Line Halkjær, hjælper bag på ikke er med til pynt, her viser vej, samt at være en sandsæk, i den rigtige side af vognen, når der køres stærkt. Foto: Jørgen Konge

Lige efter kom Birgitte Jensens 1-spand pony, fra Midtjysk Køre Selskab, på 21. plads med 95,48 strafpoint. Det er ellers ikke en placering, der ligner hende, men hun kom for at gennemføre, og få alle porte med, så stævnet kan bruges til en opkvalificering.

Copyright Ridehesten.com
Birgitte Jensen på selve maratonruten, der er på godt 6 km, bag på som groom hendes mand Torben Balle. Foto: Jørgen Konge
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det sammen gælder Alis Søgaard Jensen, fra Østjysk Køre Selskab, der med sin 1-spand hest kørte sig ind på en 22. plads med 85,11 strafpoint.

Copyright Ridehesten.com
Alis Søgaard Jensen, med Niels Schelde-Petersen bag på, i forhindring 1, som var placeret på den bane der blev brugt til dressur, fredag. Foto: Jørgen Konge

Der er i alt 84 spand for delt på både hest og pony 1-,2- og 4-spand til stævnet. Et af de mere eksotiske 4-spand var et spand med islandske heste kørt af Eric Mulder fra Holland. Den danske Internationale dommer Pia Skar som er dommer ved stævnet, fortæller at de kørte en pæn dressur, med udmærkede takter i såvel trav som skridt.

Foruden det islandske spand er der også wehls cup ponyer i mange forskellige størrelser, frieser, gelder og varmblodsheste.

Copyright Ridehesten.com
4-spand Islandske heste, der kører i pony klasen her i forhindring 5, kusk er Eric Mulder fra Holland, som er avler af den islandske hest. Foto: Jørgen Konge

I dag, søndag, afvikles forhindringskørslen på to baner, og derefter finder man vinderen i de forskellige klasser ved at sammenlægge strafpoint fra de tre discipliner, og kusken med laveste strafpoint vinder samlet.

Teksten er skrevet i samarbejde med Jørgen Konge.  

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen