Danskere ved Trakehner Bundesturnier

19-07-2024 20:40

Den tyske Trakehner Bundesturnier finder denne weekend sted i Münster-Handorf og har deltagelse af danske ryttere og heste. Den første danske sejr er netop kommet i hus

Copyright Ridehesten.com
Tenna Dyhrberg Højgaard og Hamilton Selsø med Michael Ilsøe Højgaard ved siden. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Trakehner Bundesturnier er et årligt mesterskab udelukkende for trakehnerheste og afvikles med klasser i både military, dressur og springning på flere niveauer.

Der er ikke kun tyskavlede trakehnere, men også masser af trakehnerheste fra andre lande til start ved det internationale trakehnerstævne - heriblandt en del danskavlede.

Ved stævnet, der streames på Clipmyhorse, er også flere danske ryttere til start så som Helle Larsen, Tenna Dyhrberg Højgaard og John Hvalsøe Saul samt sydafrikanske Jean van Deventer, der bor i Danmark og starter under dansk flag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere danskere har allerede været i ilden på de tre dressurbaner i dag, og det er blevet til en placering til Helle Larsen i en L-klasse på den tyskavlede, 12-årige Mon Chevalier e. Connery/ Herzruf. De opnåede 73% og en delt fjerplads blandt 21 startende i klassen, hvor Jean van Deventer var til start på to danskavlede heste.

Tenna Dyhrberg Højgaard har netop vundet en Reitpferdeprüfung for hingste, hvor hun red den kårede hingst Hamilton Selsø til sejr med 87% (8,7 point) og bl.a. karakteren 9,0 for trav, eksteriør og uddannelse. 3-årige Hamilton Selsø e. Ivanhoe/ Lacroze Selsø er ejet af ryttere og opdrættet af Stutteri Selsøe ved Janus Haubro og Camilla Quistgaard.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen