Danskere i top 10 på verdensranglisten i kørsel

14-06-2022 09:56

Christine Krogh Frausing
Skribent

På verdensranglisterne i kørsel gør de danske kuske sig godt bemærket, da der er hele tre navne at spotte i henholdsvist pony pair (tospand) og pony single

Copyright Ridehesten.com
Niels S. Petersen. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

På verdensranglisterne i kørsel for henholdsvist pony pair (tospand) og pony single, kan man på nuværende tidspunkt spotte hele tre danskere i top 10. 

Den bedst placeret kusk er den yderst succesfulde Maria Buchwald. Maria ligger som nr. 7 på verdensranglisten i pony pair (tospand), hvor hun på nuværende tidspunkt har opnået 33 point. Senest var hun til start i Aastorp i Sverige, hvor hun løb med sejren i en CAI3*-P2. 

På samme rangliste ligger Niels S. Petersen nr. 10 med 30 point. Niels seneste resultat er også fra Aastorp i Sverige hvor han blev nr. 2 i samme klasse som Maria, der var en CAI3*-P2. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

På ranglisten for pony single kørsel, ligger Karina Blaabjerg på en fornem 9. plads. Karina har 29 point, og hendes seneste sejr var ved et dansk kørselsstævne ved Rævebjerg, hvor hun i en CAI2*-P1 opnåede 119,02 strafpoint. 

Derudover var Karina ligeledes til start i Aastorp, Sverige, hvor hun i CAI3*-P1 sikrede sig en fjerdeplads.

Er man interesseret i at se noget kørsel på dansk jord, er det blandt andet muligt at få et indblik i sporten, når der afholdes landsskue i Herning d. 30 juni til d. 2. juli.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen