Danske dressursucces i Florida

04-03-2013 10:02

Lars Petersen og Mikala Gundersen placerede sig med deres DV-hopper Mariett og My Lady som nr. 1 og 3 i Grand Prix Kür i Florida i går

Copyright Ridehesten.com
Lars Petersen og Mariett (Foto: Susan J. Stickle).

Med 76,400% kunne danske Lars Petersen sikre sig en suveræn sejr i Grand Prix Kür med den 15-årige DV-hoppe Mariett e. Come Back II / Sydney (opdr. Gunnar Mousten) i Loxahatchee, Florida, i går søndag. Parrets hidtidige rekordscore i Grand Prix Kür var  73,925% ved Palm Beach CDI5*.

- Hun bliver bare bedre og bedre, udtalte Lars Petersen efter søndagens vinterridt.

Det ligger lidt af en mirakelhistorie bag Marietts succes, i det hoppen for tre år siden pådrog sig en meget alvorlig hovskade, hvor hun rev det meste af den ene hov af. Det var på det tidspunkt meget usikkert, om hun nogensinde ville blive ridehest igen, men efter to år var hoven vokset tilbage, og hendes ejer Marcia Pepper besluttede sammen med Lars Petersen at give genoptræning en chance. I 2012 kom ekvipagen tilbage på konkurrencebanerne, og det var været en konstant fremgang og sejr efter sejr.

På tredjepladsen med 72,775% kom den danske berider Mikala Gundersen med sin og Janne Rumboughs 13-årige DV-hoppe My Lady e. Michellino / Ritterstern (opdr. Yvonne Lindholm). Der er her tale om en ny Grand Prix-ekvipage med kun ca. et års erfaring og ligeledes en flot og opadgående formkurve. Ekvipagens har trods hoppens begrænsede erfaring i Grand Prix hentet adskillige sejre og topplaceringer på dette niveau i 2012-13.

Stævnet i Loxahatchee, Florida var dermed meget flot repræsenteret af både danske ryttere og danske heste i den absolutte top.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen