Danskavlet hingst til hannoveranerkåring

22-10-2024 06:31
Avl

Den danskavlede hingst Daan G., som kommer fra samme stutteri som verdensmesteren Quinn G, er netop blevet udtaget til det tyske hannoveranerforbunds hingstekåring

Copyright Ridehesten.com
Den danskavlede Daan G. er udtaget til hannoveranerforbundets hingstekåring i november. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danskavlede 2-årige hingst Daan G. e. Hesselhøj Donkey Boss/ Blue Hors Don Olymbrio er opdrættet af Helene Geervliet, der står bag det anerkendte nordsjællandske Stutteri G.

Den hannoveranerregistrede hingst har netop været til forbesigtigelse i det tyske forbund, hvor han blev udtaget til deres hingstekåring i november, der afvikles i tyske Verden.

Daan G. har den 7-årige De Vie G. til mor, som Helene også selv har opdrættet, og foruden Daan G.  har hun i de to efterfølgende år fået yderligere to afkom efter Hesselhøj Donkey Boss på hoppen – dermed har Daan G. både en helsøster og en helsøster – samt, bør det nævnes, en ældre halvsøster –, der dog endnu er for unge til at have vist deres værd.

Copyright Ridehesten.com
Her ses avler Helene Geervliet til årets UVM i dressur, hvor hun bliver hyldet ifm. præmieoverrækkelsen, hvor Quinn G. blev verdensmester. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mormor til Daan G. er en sølvmedaljehoppe i Dansk Varmblod; Duffy e. Blue Hors Don Schufro/  Baroncelli (opdr. Grete og Poul Petersen), som Helene købte af Blue Hors i 2016, og som nu har været med til at grundlægge en lovende hoppestamme hos Stutteri G.-avleren.

Stutteri G. er mest kendt for den 6-årige DV-hoppe Quinn G. e. Quaterhit/ Fassbinder, der under Fiona Bigwood sikrede Dansk Varmblod en guldmedalje til årets UVM i dressur i Ermelo. Også i 2023 blev Quinn G. verdenmester, her med Betina Jæger i sadlen. 

Omend Quinn G. og Daan G. ikke kan bryste sig af at være i familie, tegner det godt at være fra samme hjem som en verdenmester – dermed bliver det spændende at følge Daan G. til hingstekåringen i november.

Copyright Ridehesten.com
Quinn G. under Fiona Bigwood. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner