Danskavlet hest til tops i Helsinki

22-10-2023 10:07

Den finske dressurrytter Anna Tallberg sejrede i denne weekend i Grand Prix og Grand Prix Kür med den danskavlede hest Grevens Zorro ved det internationale stævne i Helsinki. De to har dannet par siden 2016, hvor Anna Tallberg som ungrytter erhvervede sig den smukke hest

Copyright Ridehesten.com
Anna Tallberg og Grevens Zorro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend er Helsinki, Finland, vært for World Cup i springning, der er den anden kvalifikationsrunde i den vesteuropæiske liga i sæsonen 2023/2024. Til trods for at der er tale om et springstævne, var der alligevel dressurryttere at finde på startlisterne.

Ligesom det også gjorde sig gældende ved det foregående World Cup-stævne i Oslo, der fandt sted i forrige weekend, har stævnearrangørerne prioriteret at variere programmet med en international dressurklasse både fredag og lørdag. Derfor blev der fredag afviklet en Grand Prix-klasse, mens det lørdag var en Grand Prix Kür-klasse, som det fremmødte publikum kunne overvære. 

Den suveræne vinder af både fredagens Grand Prix-klasse og kür-klassen, der fandt sted i går, blev finske Anna Tallberg. Men på toppen af sejrsskamlen var der også et dansk islæt at finde, Anna Tallberg danner nemlig par med den danskavlede hest Grevens Zorro e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Hertug (opdr. Svend Skov Poulsen og Dorit Greve). Fredag blev ekvipagen belønnet med 68,722%, og lørdag rakte deres ridt i küren til hele 73,520%. 

Zorro blev bemærket helt fra starten
Den smukke, sortbrune vallak blev allerede ved fødslen bemærket af avlerparret Svend Skov Poulsen og Dorit Greve, der tog imod ham i 2010 i Egtved. Føllet havde et særligt og karakteristisk Z-formet aftegn i hovedet, og derfor kom navnet hurtigt til det garvede avlerpar: Grevens Zorro, som den modige filmhelt af samme navn.

Grevens Zorro trådte sine ungdomssko hos den tyske familie Kathmann, hvor han blev tilredet og stillet til forbesigtigelse og efterfølgende hingstekåring i oldenburgerforbundet, hvor han blev kåret. Herefter blev han solgt til Blue Hors, hvor berider Allan Grøn overtog tøjlerne på den nu fireårige og kastrede tophest. 

Copyright Ridehesten.com
Allan Grøn og Grevens Zorro. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et perfekt match
I 2016 blev forbindelsen mellem Anna Tallberg og Grevens Zorro skabt. Den finske rytter boede på daværende tidspunkt i København og trænede ved Mikaela Fabricius-Bjerre. Ved et besøg på Blue Hors stødte den talentfulde ungrytter på den hest, der senere skulle give hende flere fantastiske ridt på Grand Prix-niveau med i bagagen. Parret begyndte deres rejse sammen på MB-niveau, men makkerskabet gav hurtigt pote, og de red således deres første internationale lilletur sammen i 2018.

I 2021 opnåede Anna Tallberg en plads på det finske U25-landshold og deltog ligeledes ved EM i Hagen. Den finske rytter trænede forsat i Danmark, men i 2021 rykkede hun og Grevens Zorro til Jylland for at træne hos Daniel Bachmann Andersen. I 2022 kunne de tilmed tjekke verdensmesterskaberne af listen, da de deltog i VM i Herning sammen.

Copyright Ridehesten.com
Anna Tallberg og Grevens Zorro til EM i 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I begyndelsen af 2023 rykkede Anna Tallberg tilbage til stald Sølyst hos Mikaela Fabricius-Bjerre, der ganske tragisk gik bort i d. 13. februar i år i en alder af blot 53 år efter et langt kræftforløb. 

I september i år red den nu 27-årige rytter og 13-årige vallak på banen til EM igen, denne gang i Riesenbeck i Tyskland og som seniorrytter.

Anna Tallberg holder forsat til Danmark, og hun træner nu hos Cathrine Laudrup-Dufour

Stævnets start- og resultatlister. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner