Dansk succes til det tyske Bundeschampionat

10-09-2024 15:38

I den forgangne weekend har der været gang i stævnebanerne rundt i hele Europa. Et par danske ryttere og hesteejere var ligeledes draget sydpå for at ride det tyske Bundeschampionat. Her opnåede de danske ryttere og hesteejere flotte resultater

Copyright Ridehesten.com
På billedet ses avlerrepræsentant Lars Langenhan, Henning Grote og Marie Louise Ebdrup fra Stutteri Følle Strandgaard. Foto: Privat.

I denne weekend har der været tysk Bundeschampionat i Warendorf, hvor der både var spring, dressur og military for ponyer og heste. Her var der dansk islæt at finde på startlisterne for både 4-, 5- og 6-års ponyhingste, og endda med flotte resultater. 

Stutteri Følle Strandgaard var én af dem, der var draget til det tyske for at se deres 4-års ponyhingst, Dynamic Date AT e. Dating AT/ Calvin Klein (opdr. AT Schurf), deltage ved det tyske Bundeschampionat. Her blev hingsten fremvist af Jaqueline Schurf med meget flotte point. Han opnåede samlet 8,9 point med blandt andet 9 i trav, 9,5 i galop og 9 i type, hvilket resulterede i en fornem sølvmedalje til hingsten fra Stutteri Følle Standgaard. 

Copyright Ridehesten.com
Dynamic Date AT opnåede 9,5 i galop. Foto: Privat/ Pony-Royal.

Dynamic Date AT er kåret præmiehingst i Westfalen i november 2022, og er i 2024 blevet færdigkåret i DSP. Hos Stutteri Følle Strandgaard står den smukke ponyhingst til avlsbenyttelse på deres hingstestation. Hingsten kvalificerede sig til Bundeschampionatet ved at blive Westfalen Champion den første weekend i august, hvilket ivørigt var hans første optræden på stævnebanerne. Finalen til Bundeschampionatet blev altså hans tredje stævne, og ejer Marie Louise Ebdrup fra Stutteri Følle Strandgaard fortæller følgende om hingsten:

Han har hele vejen igennem været super tilpas i rollen som dressurpony med dertilhørende flag, telte, højtalere og musik, selvom det er helt nyt for ham. Vi er meget stolte af ham. 

Copyright Ridehesten.com
Dynamic Date AT opnåede 9 i trav. Foto: Privat/ Pony-Royal.

En anden dansker, der var draget til det tyske Bundeschampionat var Filippa Jæger Jensen, der var afsted med hele tre ponyer, to 5-års og en enkelt 6-års. Også hun formåede at ride imponerende resultater hjem, hvor den ene 5-års ponyhingst, Craig 11 e. Cockney Cracker WE (opdr. Ralf Hansen) fik en flot tredjeplads i den indledende runde, og ligeledes i finalen, og sluttede derfor med bronzemedalje. Ponyen opnåede samlet 8,44 point med blandt andet 8,7 i trav og 8,5 i type. 

Copyright Ridehesten.com
Filippa Jæger Jensen og Darboven K WE. Foto: Privat.

Craig 11 er ejet af Stald Magic ved Mia Lee, der har et rigtig godt samarbejde med den talentfulde ponyrytter, der er datter til dressurrytteren Betina Jæger Jensen. Filippa deltog senest ved EM i sommers med ponyen Crown Charm of Royale, og har efter denne oplevelse allerede gang i planerne for næste sæson, fortæller Betina: 

Filippa fik virkelig meget ros af dommerne og den tyske landstræner for sin ridning og den indføling, hun havde med ponyerne. Det har selvfølgelig givet en virkelig positiv oplevelse, foruden den store oplevelse det har været, at ride til så stort et stævne med så meget publikum. Filippa har mod på meget mere, og planlægger allerede næste sæson, fortæller Betina med et smil. 

Copyright Ridehesten.com
En glad Filippa med mor Betina Jæger Jensen. Foto: Privat.

Udover den 5-års ponyhingst Craig 11, formåede Filippa også at blive placeret med den anden 5-års pony, Darboven K WE e. Dallmayr K (opdr. Hermann Koopmeiners), der ligeledes er ejet af Mia Lee ved Stald Magic. De opnåede samlet 7,9 point med blandt andet 8,4 for trav. For 6-års havde Filippa ponyen Mein Astaire e. FS Mr. Right (opdr. Tanja Ruland) til start. I den indledende runde opnåede de en flot andenplads, men i finalen blev ponyen desværre påvirket af et baneskift, og derfor blev han en smule anspændt, fortæller Betina. Derfor endte parret på en 11. plads, men med flotte karakterer, hvor ponyen blandt andet fik 8,4 for trav. 

Se stævnets start- og resultatlister her. 

Copyright Ridehesten.com
Filippa Jæger Jensen og Mein Astaire. Foto: Privat.
Thomas Bach Jensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen