Dansk problemulv fundet død i Tyskland

13-02-2020 08:09

Problemulven GW924m fra Stråsø-koblet er død. Den husdyrdræbende hanulv, som jægere i Slesvig-Holsten forgæves jagtede i det meste af sidste år, er den 6. januar fundet død i en skov ved Gifhorn i Niedersachsen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge NDR formodes det, at den to et halvt år gamle ulv er blevet ramt af en bil på en vej; cirka tre kilometer fra det sted, hvor en jæger fandt de sørgelige rester. Kadaveret er siden blevet undersøgt, og en dna-analyse viser, at det var den jyskfødte problemulv, som gentagne gange har passeret såkaldte ulvesikre hegn i ikke mindst den sydvestlige del af Slesvig-Holsten.

GW924m er dog også kendt for en blodig fortid i Jylland, og med meldingen om dens død kan man konstatere, at minimum tre af de otte hvalpe fra det første Stråsø-kobbel væk. En hunulv blev skudt på en mark i Stråsø Plantage i april 2018. Endnu en hunulv omkom nogle uger senere, da den i forbindelse med koblets udvandring til Slesvig-Holsten blev ramt af en bil ved Hamburg. En tredje søster er vendt tilbage til Jylland og udgør i dag den ene halvdel af forældreparret i det nye Stråsø-kobbel. Skæbnen for resten af det gamle kobbel er ukendt, men de resterende må også formodes at være udvandret.

Ulvens tilstedeværelse i Danmark har medført en stadig øget bekymring blandt hestefolk, særligt hesteavlere i det midt- og vestjyske tæt på det danske "ulveland". Er man interesseret i at holdere sig orienteret om ulveobsevationer i Danmark, kan man følge Facebook-siden "Her er ulven i Danmark", som har fokus på aktuelle observationer af ulv i Danmark og beskriver selv siden som: "Et aktuelt overblik over, hvor ulven er i Danmark. Både tilhængere og modstandere af ulven i en eller anden grad er velkomne på siden, der drives af et bredt netværk af ulve-interesserede, der mener, at vi skal forholde os til ulvens tilstedeværelse."

Husk  du i magasinet Ridehestens store ulvetema i udgaven fra maj 2019 kan læse om at leve med ulven i Danmark, ulvesikrede indhegninger, aktionsplan ulv mv.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kilder:

Facebook/hererulven

NDR

Jyllands-Posten

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen