Dansk girl-power i toppen af Grand Prix (video)

11-03-2022 13:00

Trine Askjær-Jørgensen

Med ingen tyske top-ekvipager til start i dagens 5-stjernede Grand Prix i Jyske Bank Boxen kunne de danske dressurdamer virkelig komme til – og det blev da også netop til en ren dansk top-3 og endda hele fem danske ryttere i top-7

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så blev det i dag tid til den 5-stjernede internationale Grand Prix i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Jyske Bank Boxen blev op ad formiddagen fuld af dressurinteresserede publikummer, som fulgte spændte med i klassen, der havde flere ryttere fra den danske top til start.

De tre bedst placerede i klassen blev da også netop de dygtige danske dressurdamer, som det seneste lange stykke tid har haft enorm succes, seneste til World Cup-kvalifikationen i Neumünster. Med ingen tyske top-ekvipager til start kunne de danske ryttere da også virkelig "komme til" i toppen, og det gjorde de.

Cathrine Dufour kom på Bohemian e. Bordeaux/ Samarant ind som allersidste ekvipage i klassen, så spændingen var sat til det sidste. Parret kom superflot fra start med både indridning, fri trav og sidebevægelser. Måske lidt ud af rytmen i den første piaffe, men det fik de rettet op på senere, og passagen var hamrende flot, regelmæssig og udtryksfuld. Etter- og toer-changementerne var fuldstændig fejlfrie, gennemsprugne og regelmæssige. Ved den sidste passage op ad midterlinjen begyndte publikum at klappe, hvilket var lige ved at blive for meget for Bohemian, men det gik, og ekvipagen skridtede ud af hallen til stående bifald. Og med rette, for scoren tikkede ind på hele 82% og dermed en førsteplads med over 4% ned til andenpladsen.

Se hvad Cathrine sagde om sit ridt i dag, Bohemian og VM til sommer:

Andenpladsen gik Carina Cassøe Krüth, der med Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline) red et program med rigtig mange højdepunkter blandt andet virkelig flotte galoppiruetter, fri trav og superflot piaffe og passage. Der var et par småfejl, hvor "Danse" havde lidt samlede bagben i et par changementer, men alligevel red parret sig til hele 77,630% og blev af publikum klappet det sidste stykke ad midterlinjen.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligt i klassen var Nanna Skodborg Merrald til start på Blue Hors Zatchmo e. Blue Hors Zack/ Donnerhall II. De to havde en rigtig flot og sikker tur uden fejl og med mange højdepunkter, som gav dem hele 75,826%, hvilket var deres personlige rekord i Grand Prix og sikrede dem tredjepladsen i klassen.

Man kunne godt have ønsket for det to, at deres start havde langt lidt senere på formiddagen, da publikum i Boxen endnu ikke var mødt helt så talstærkt op eller til fulde var klar til at honorere det flotte ridt med klapsalver.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zatchmo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det var nemlig først, da Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino / Tina Christoffersen & Nicolai Jepsen var på banen, at publikum begyndt at klappe de danske ryttere det sidste stykke opad midterlinjen, noget som de fortsatte med ved resten af rytterne. Daniel og den kun 10-årige Marshall havde en virkelig flot start, og det sås, at Daniel har brugt tiden siden EM i sommers på at styrke den unge hest. Publikum klappede ekvipagen det sidste stykke ad midterlinjen, mens Marshall dansede afsted i rytmisk passage. Ridtet resultere i 75,413% og en fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Anna Kasprzak og Rock Star 13 e. Rockwell/ Weinberg indtog med en fin og sikker tur til 71,978% syvendepladsen i klassen, som lige præcis var den sidste placering, der var at få, og således endte det med 5 danske ekvipager i top-7. Parret satte i dag personlig rekord i Grand Prix på internationalt niveau.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Rock Star 13. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen