Dansk evipage foreløbigt nr. 4 i Louisdor-Preis-finalen

19-12-2020 16:49

To DV-heste har i dag gjort et overordentligt godt indtryk i den indledende klasse i den prestigefyldte, tyske dressurturnering, Louisdor-Preis, hvor Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell opnåede en fjerdeplads

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Louisdor Preis-turneringen har flere verdensstjerner trådt deres unge Grand Prix-sko. Det er en turnering for heste på 8-10 år, hvor den indledende klasse afvikles i Kort Grand Prix.

Den tyskuddannede danske berider Daniel Bachmann Andersenmen vandt i 2018 finalen med avlshingsten Blue Hors Veneziano e. Vivaldi/Donnerhall (opdr. Blue Hors), og igen i  2019 var vinderen en danskavlet hest, nemlig L'Arbuste e. Skovens Rafael/Zardin Firfod (opdr. Morten Plenborg) redet af tyske Senta Kirchhoff.

30-årige Daniel Bachmann Andersen er tilbage i finalen i år, og denne gang med den 8-årige DV-hest Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina og Nicolai Jepsen), der er ejet af CVL Horses. Marhall-Bells helsøster er i øvrigt mor til den kårede hingste Gionvanni-Bell e. Grand Galaxy Win.

Marschall-Bell er en hest, der virkelig kommer af jorden. Hans bagbensaktivitet er så kraftig, at det til tider stadig kan knibe med regelmæssigheden, men han er kun otte år. I dag var der også et lille balanceproblem i den første galoppirouette, og igen hænger det sammen med hestens enorme gangarter og næsten eksplosive afsæt. Det blev en meget flot passage- og piaffe-tur med små uregelmæssigheder, men igen med et tydeligt, stort potentiale. Daniel og Marshall sluttede med flotte 73,233%, hvilket rakte til en fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
DV-hesten Rockson og Uwe Schwanz. Foto Fotoagentur-dill de.

Hele to DV-heste havde fundet vejen til Louisdor Preis-finalen. Den erfarne 57-årige tysker, Uwe Schwanz, der har konkurreret på højeste niveau i både springning og dressur, havde kvalificeret sig med den 9-årige Rockson e. Blue Hors Rockefeller/Sorento (opdr. Anette Nilausen og Niels Jørgen Johansen), der med Severo Jurado Lopez i sadlen for fem år siden vandt det danske 4-års championat og repræsenterede Dansk Varmblod ved UVM for 5-års, inden Rockson blev solgt til Tyskland. I dag leverede ekvipagen et ridt, der lover rigtig godt for fremtiden, men også med en del småfejl, der måske kan skyldes første stævnedags spændinger. Rockson er endnu temmelig uerfaren i stævnesammenhæng, men mere styrke og rutine bliver han en spændende partner for Uwe Schwanz i Grand Prix-klasserne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sejren i dag gik til østrigske Sandra Nuxoll med den 8-årige KWPN-vallak Bonheur de la Vie e. Bordeaux/ Tuschinski, efterfulgt af finske Emma Kanerva på andenpladsen og hendes mangeårige chef og underviser Hubertus Schmidt som dagens treer.

Klassens resultat.

I morgen går Louisdor-Preis-finalen kl. 14.30.

Nürnberger Burg Pokal, Louisdor-Preis og Piaff Förderpreis er tre af tysk dressursports mest populære turneringer og samtidig de turneringer, der får størst international bevågenhed. Finalen i de tre turneringer skulle traditionen tro have været afholdt i Frankfurter Festhalle, men det store CDI/CSI er blevet aflyst. I stedet for afholdes stævnet på Schafhof i Kronberg, der er hjem for familien Linsenhoff-Rath, og naturligvis afholdes stævnet uden publikum.

Det er den femstjernede dressurdommer Evi Eisenhardt, der er en af drivkrafterne bag Louisdor-Preis og Piaff Förderpreis (for tyske U25-ryttere), og hun dømmer også finalerne i Kronberg.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen