Danmark på tredjepladsen

24-05-2013 17:41

Britt Carlsen

First Grand Prix - Efter en nervepirrende anden runde sluttede Danmark på tredjepladsen i Furusiyya FEI Nations Cup efter Holland og Frankrig

Efter første runde i Nations Cup konkurrencen i Bernstorffsparken lå Danmark på en andenplads med sammenlagt fire fejl. Holland var helt suveræne med 0 fejl mens Frankrig og Polen var lige med 8 fejl.

Banbygger Rob Ellis, der byggede baner ved OL i London, havde udfordret rytterne med en linje som gav anledning til en del dabet og, skulle det vise sig, også flere fejl. Efter vandgraven havde Ellis placeret en trekobination på en lige linje med godt 22 meter mellem vandet og indspringet. Det kostede fejl, desværre også til danskerne i anden runde.

Andreas Schou og Allerdings lagde ud med et nedalg i første runde og det samme fik han i anden runde. Kim Kristensens Kamila sprang godt i begge runder - i første runde fik de dog 12 fejl, og i anden runde var de fejlfrie lige til den sidste vanskelige linje, hvor Kamila satte en hov i vandgraven og så kom der yderligere to nedslag i trekombinationen. 

Thomas Velins Chopin van Het Moleneind sprang særdeles overbevisende og fejlfrit i første runde, men desværre blev der fejl på udspringet i dobbeltkobinationen i anden runde. Det var derfor op til THomas Sandgaard og Amarone at holde danskerne inde i den absolutte topkamp, og det så ud til at lykkes lige indtil den famøse trekombination, hvor parret fik 4 fejl. Det gav Danmark en total på 16 fejl, mens Frankrig avancerede til andenpladsen med 12 fejl mens Holland holdt stilen og sluttede med ialt 4 fejl. Hollands Jur Vrieling var i øvrigt den eneste rytter som formåde at ride dobbelt nul, og den brdrift sikrede han med den fantastiske avlshingst Zirocco Blue e. Chacco Blue - hesten er 9 år og Vrieling har forhåbninger om at være i spil til OL i Rio med denne hingst.

Ny afviklingsform
I år afvikles serien efter nye regler - 37 teams er tilmeldt serien der er opdelt i to divisioner - Danmark er i anden division, mens både Holland og Frankrig tilhører førstedivision. Så selvom Danmark i dag optjente points til tredjepladsen, så var danskerne det bedste hold fra 2. division i dagens konkurrence. 

- Holland trak fra os, så det gik lidt i den forkerte retning, men jeg er godt nok tilfreds med 3. pladsen, sagde landstræner Lars Nørgaard Pedersen efter resultatet forelå. 

Se resultatet her

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen