Danmark kæmper om bronze

18-09-2015 20:24

EM i paradressur afgøres denne weekend i Deauville, Frankrig. I dag blev der redet det første program i forbindelse med både holdkonkurrencen og de individuelle konkurrencer. Danmark kom lidt skævt fra start, og småfejl prægede rytterne ridt. Bedste dansker blev Stinna Tange Kaastrup/Steffi Graf, som red en utrolig flot 2. plads hjem i grad IB.

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange Kaastrup og Steffi Graf - her ved EM i paradressur, Herning 2013

”Ja vi fik en lidt bumpende start på mesterskabet,” sagde landstræner David Amager efterfølgende. ”Første dansker på banen var Caroline (grad II), og normalt ligger hun jo helt oppe i toppen. I dag havde hun dog problemer og kom slet ikke op på vanligt niveau. I grad III lå de første fire meget tæt, men Susanne havde lidt småfejl, som trak hende ned på en fjerdeplads. Hun havde helt sikkert vundet, hvis der ikke havde været fejl. Både Line og Camilla i grad IV rider rigtig godt i dag, men igen, der kommer småfejl, og det trækker ned i det samlede, ellers ville de have ligget i top 3. Feltet er så stærkt, at der ikke er råd til fejl. Til gengæld red Stinna i dag helt fantastisk, hun slog både en tidligere verdensmester og olympiske mester, så det var rigtig godt. (Stinna rider kun individuelt)  Vi er helt sikkert stadig med i kampen om bronzen, pigerne skal bare ride godt i morgen.”

Resultatet af dagens ridt ser således ud: Stinna Tange Kaastrup / Steffi Graf (Grad IB) 71,760 % og en foreløbig 2. plads. Caroline Cecilie Nielsen / Leon (Grad II) 63 % og en foreløbig 8. plads. Susanne Jensby Sunesen / Thy's Que Faire (Grad III) 69,711 % og en foreløbig 4. plads. Line Kongensgaard / Laponio 70,238 % og en 4. plads (Grad IV) og Camilla Christensen / Østergaardens Delight (Grad IV) 69,119 % og en foreløbig 6. plads. Lørdag rides der om endelig placering til holdet samt individuelle medaljer, og søndag gælder det så medaljerne i kür.

20 nationer mødes i franske Deauville 18.-20. september, når der skal uddeles guld, sølv og bronze i paradressurens 5 forskellige grader. Der er håb om en dansk bronzemedalje for hold og flere individuelle medaljer, om end det er forholdsvis ungt team, landstræner David Amager, har samlet. Kan Danmark i løbet af weekenden ride sig ind på en top 5 på verdensranglisten, er en kvalifikation til PL sikret.

Kilde: Dansk Rideforbund 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen