Daniel øverst på podiet tre gange

17-06-2023 18:27

Trine Askjær-Jørgensen

Hos Kirstinelund Sportsrideklub har der igen i dag været fuld gang i stævnebanerne, hvor mange af landets bedste dressurryttere er til start. Særligt én af dem var ikke til at komme udenom på podiet i dag. Daniel Bachmann Andersen vandt nemlig alle tre klasser, han red

Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend er Kirstinelund Sportsrideklub vært for et stort stævne kaldet Kirstinelund Horse Festival. Her bliver både afviklet B- og C-klasser, så mange af landets dygtigste dressurryttere har taget turen til Harlev ved Aarhus for at starte stævne – og der er rig mulighed for at nyde de gode rammer og det skønne sommervejr.

Dagens første landsstævneklasse var en MB1, og her gik sejren med 70% lige ud til Lene Ejby Christiansen og Halgårds Veniq e. Blue Hors Zack/ Crelido (opdr. Leif Thirstrup), mens Michelle Skovsager og Kateaux e. Bordeaux/ Weltmeyer tog sig af andenpladsen med 68,514%, ligesom de også tog en andenplads i gårsdagens MB.

Klassens resultat.

Næste klasse var en MA1, hvor Daniel Bachmann Andersen sammen med 8-årige Guinness MT (tidligere Gaston) e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Romanov (opdr. Jan Pedersen) løb med sejren med en score på hele 75,972%. Severo Jurado López og 9-årige Jacobus B e. Everdale/ Pacific tog andenpladsen i klassen med 73,009%.

Klassens resultat. 

Herefter var det tid til at tage hul på anden kvalifikationsrunde af den populære landdækkende dressurturnering, Bundgaard Byg Cup. Den velkendte cup kan i år fejre sit 25-års jubilæum og er igen tilbage i sin sædvanlige form med Bundgaard Byg som ene sponsor af turneringen. Cuppen afvikles over fire kvalifikationsrunder og en finale. Første runde var på Frederiksværk Rideklub i maj, denne på Kirstinelund er nummer to, tredje kvalifikation er hos Danish Derby Hestesportklub den 1.-3. september i forbindelse med Dansk Varmblods Eliteskue på Vilhelmsborg, og så er Solrød Rideklub hvert for den fjerde kvalifikationsrunde den 29. september til 1. oktober, inden finalen finder sted på Blue Hors den 13.-15. oktober.

Cuppen afvikles i programmerne Intermediaire I og Intermediaire Kür. De 15 bedste ekvipager fra førstedagen går videre til andendagen. Det er dog en forudsætning, at ekvipagerne har opnået minimum 60% på førstedagen for at starte kür.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vinderen af dagens Intermediaire I blev Jane Serup Jensen med Desperada e. Desperados/ Florencio I (opdr. Peter Borgs). Hun og den 15-årige sorte hoppe red nemlig til flotte 73,684% og sneg sig dermed lige præcis ind foran Blue Hors-rytter Nanna Skodborg Merrald, som med Blue Hors Dillon e. Duisenburg/ Samarant red til 73,509%. Tredjepladsen tog Josefine Hoffmann sig af sammen med Antobello e. Ampère/ Fürst Heinrich (opdr. Anne og Allan Sørensen), idet de red til 72,456%. 

Klassens resultat.

Daniel øverst på podiet i alle sine klasser
Særligt én rytter var ikke til at komme udenom ved stævnet i dag. Daniel Bachmann Andersen var nemlig øverst på podiet i alle de klasser, han red. Dagen startede som bekendt ud med sejr i MA1 for VM-holdguldvinderen, men også dagens to sidste klasser endte sådan.

Med den mørkebrune hingst Zac Efron MT OLD e. Blue Hors Zack/ Don Larino vandt Daniel Svær Intermediaire med 73,413%, mens Preben Ørts og Vestergårds Absolute Wonder e. Tailormade Attention/ Wolkenstein II (opdr. Caroline Sällberg og Kim Nygaard) tog sig af andenpladsen med 69,365%.

Klassens resultat.

I dagens sidste klasse, Grand Prix, red Daniel den 10-årige sorte hoppe, Daytona e. Dante Weltino/ Samarant, til 74,467% og en solid sejr foran Anna Zibrandtsen og Uno Don Olympic e. Blue Hors Don Olymbrio/ Del Piero (opdr. Stutteri Uno), som med 70,533% tog andenpladsen. Tredjepladsen gik til Rikke Dupont og Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave) med 67,667%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
De placerede i Grand Prix: Anna Zibrandtsen, Daniel Bachmann Andersen med hans søn og Rikke Dupont. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner