Daniel: Jeg har en klar målsætning

16-02-2018 12:10

Der er ikke mange chancer tilbage til at sikre sig en plads ved World Cup-finalen i Paris, så når  Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack rider på banen ved lørdagens syvende kvalifikation, vil vi opleve en målrettet og velforberedt ekvipage

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når den imponerende avlshingst Blue Hors Zack i weekenden indtager World Cup-arenaen med Daniel Bachmann Andersen i sadlen, kan vi forvente en målrettet ekvipage.

– Zack er meget motiveret og klar til opgaven, og jeg glæder mig vildt til at komme ind og ride på lørdag. Sådan fortæller Daniel Bachmann Andersen til Ridehesten.com inden det i weekenden går løs ved den syvende World Cup kvalifikation i Neumünster.

Daniel og Zack har den seneste tid haft travlt  med flere World Cup-kvalifikationsstævner. Senest i Amsterdam, hvor vi kunne opleve Blue Hors Zack og Zonik – far og søn – i duel, mens det i Salzburg blev til flere personlige rekorder til ekvipagen.

– Jeg håber på at få rettet nogle af de fejl, jeg lavede sidst, vi var afsted, og så ellers få en god tur og samle yderligere erfaring, fortæller Daniel og fortsætter: – Vi har selvfølgelig kørt lidt roligt en god uges tid efter Amsterdam for så at bygge op igen mod dette stævne. Jeg har arbejdet med at få finpudset nogle af tingene, og jeg synes, det har fungeret rigtig godt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Startlisten rummer flere spændende profiler, dog ser vi ikke noget til verdensranglistens nr. 1 Isabell Werth i denne omgang. Men Tyskland har alligevel flere stærke kort på hånden, der tropper op til den syvende World Cup kvalifikation, heriblandt tyske Dorothee Schneider med Sammy Davis Jr., der løb af med sejren under World Cup-stævnet i Salzburg. Men Daniel og Zack har gjort det før, så forventningerne er høje, og det er de da også hos Daniel selv.

– Jeg har en klar målsætning om at kvalificere mig til finalen i Paris, slutter Daniel, der lige nu har opnået 39 point i den samlede stilling i den vesteuropæiske liga.

Det betyder, at Daniel Bachmann Andersen foreløbig ligger på en flot syvende plads. Det er de 18 bedste ekvipager fra denne rangliste, der får en plads i World Cup finalen i Paris. Indtil videre har vi endnu en dansker, der ligger lunt i svinget til en finaleplads, og det er Agnethe Kirk Thinggaard, der med 24 point ligger som nr. 14, mens Cathrine Dufour og Malene Kohlschmidt Ebbesen foreløbig placerer sig som nr. 19 med blot 20 point. Cathrine Dufour skal i aktion næste weekend i Göteborg, hvor der skal rides efter en finaleplads eller et muligt Wild Card.

Det bliver en travl weekend
Ikke nok med at weekenden byder på en World Cup-kvalifikation, så skal Blue Hors-berideren faktisk være to steder på næsten én og samme gang. For flere af Blue Hors' hingste skal nemlig til hingstefremvisning i Vechta, hvor Daniel skal på ryggen af intet mindre end seks hingste. Men med godt teamwork og planlægning hos Blue Hors ser det ikke ud til at blive et problem. Daniel vil få kyndig hjælp af Allan Grøn, der holder hingstene i gang om formiddagen, så Daniel kan koncentere sig om at præstere i lørdagens Grand Prix, hvorefter turen går fra World Cup-arenaen i Neumünster til Vechtas hingstefremvisning og tilbage igen til søndagens Grand Prix Kür.

Se den foreløbige stilling i vesteuropæiske liga HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen