Daniel Bachmann: Veneziano er helt unik

30-04-2018 17:49

Camilla Tiefensee Schrøder

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Veneziano sluttede Horses & Dreams i Hagen af med endnu en sejr, og hvornår har de to egentlig sidst startet et stævne UDEN at vinde? Det tog lidt betænkningstid for berideren at svare på dét spørgsmål...

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg ved faktisk ikke, hvornår vi sidst ikke har vundet, lyder det eftertænksomt fra Daniel Bachmann Andersen, da Ridehesten.com spørger ind til hans succes med den 8-årige hingst Blue Hors Veneziano e. Vivaldi/Donnerhall.
Efter lidt betænkningstid kommer han dog frem til, at det må være Bundgård Byg-finalen i november 2017, hvor de "kun" blev nummer tre.

Men siden da har de vundet alt, fortæller Blue Hors Berideren, som netop har rundet endnu et vellykket stævne af med to sejre ud af to starter med Veneziano ved Horses & Dreams i Hagen. I fredagens internationale Intermediaire II vandt de med 73.684 %, og søndag vandt de den nationale klasse Qualifikation zum Finale Louisdor-Preis med 74.023 %. Det er en slags kort Grand Prix-klasse for yngre heste og førstepladsen kvalificerede danskeren til finalen i Louisdor Cuppen, som afholdes i Frankfurt til december.

Stort potentiale som Grand Prix-hest
Ved landsstævnet i Hedensted vandt Veneziano både Intermediaire I samt sin debut i Intermediaire II, og ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning vandt han Prix St. George og Intermediaire I, hvor Daniel Bachmann personligt kunne glæde sig over sit første 10-tal i en konkurrence.
Daniel Bachmann Andersen fortæller med tydelig begejstring i stemmen om den 8-årige hingst, som han har redet, siden den var 4-års.

– Veneziano er helt unik. Man kan ikke andet end at holde af ham. Han går sin tur og blive bare bedre og bedre fra stævne til stævne. Når man giver ham en ny opgave, der er sværere, så løser han bare det, helt stille og roligt. Han lader sig ikke gå på af noget, fortæller Daniel, der også var imponeret over den unge hingsts evne til at håndtere de mange paraplyer, der var omkring dressurbanen pga. søndagens regnvejr i Hagen.

– Det har han aldrig set til et stævne før, men jeg kunne overhovedet ikke mærke det på ham. En rytter var nødt til at give op, og en anden hest stoppede og drejede rundt, men Veneziano var bare helt cool, fortæller Daniel.
Men selvom hingsten altid er stille og rolig, går det aldrig ud over energien, og her har hestens personlighed den perfekte balance, mener rytteren:
– Han har ligesom sådan en tænd-og-sluk-knap, så når han skal præstere, så vækker man ham bare stille og roligt og siger: Nu skal vi i gang. Så er han der med det samme. Han har den perfekte kombination af spændstighed og afslappethed, som er præcis det, man gerne vil have i en Grand Prix-hest. Det betyder, at han f.eks. kan komme fra flot passage og direkte ned i skridt til en 9-tal, forklarer Daniel Bachmann.

Ingen grund til hastværk
Søndagens korte Grand Prix-klasse var en form for Grand Prix-debut for Veneziano, og den er i princippet klar til normal Grand Prix, men Daniel ser ingen grund til hastværk.
– Jeg synes, det er fint at vente lidt og give ham lidt mere styrke. Nu skal han have en stævnepause og bedække lidt det næste stykke tid. Måske tager jeg ham ud til et landsstævne eller starter Grand Prix til Eliteskuet. Men han er ikke sådan, at han behøver gå 100 stævner for at være god. Vi skal bare arbejde med styrke og forbedre det, der kan forbedres, fortæller den 27-årige berider.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at det er utrolig individuelt, hvornår heste er klar til at tage skridtet til det højeste niveau.
– Heste som Veneziano eller Cathrien Dufours Bohemian kan gå Grand Prix som 8-års, men for nogle heste duer det slet ikke. Zee Me Blue (som Daniel også havde til start i Hagen, red.) er også 8 år, men han bliver måske først 11 år, før han er klar. Han er slet ikke samme sted som Veneziano, og det er bare sådan, det er. De er vidt forskellige, og det skal man lytte til. Zack var 12, da han gik sin første Grand Prix, og han er alligevel i top 20 på verdensranglisten nu.

Med fire forskellige heste i Hagen
Daniel Bachmann Andersen har været en travl mand i Hagen, hvor han var af sted med hele tre heste ud over Blur Hors Veneziano: 10-årige Blue Hors Don Olymbrio og Blue Hors Zepter samt 8-årige Blue Hors Zee Me Blue.

Læs mere om Daniel Bachmann Andersens tur til Hagen i denne artikel, hvor berideren bl.a. reflekterer over vigtigheden i at holde gejsten oppe hos hesten inde på dressurbanen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen