Dan Boyter: Danmark er klar til OL

15-07-2024 20:31

Om mindre end 12 dage løber årets helt store sportsbegivenhed, de olympiske lege, af stablen i Frankrigs hovestad, Paris. Dansk Ride Forbunds formand, Dan Boyter, melder klar til OL i Paris

Copyright Ridehesten.com
Formanden for Dansk Ride Forbund, Dan Boyter, melder at Danmark er klar til OL i Paris. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

At de olympiske lege bliver skudt i gang i Paris om mindre end 12 dage, er næppe gået nogens næse forbi. For præcis en uge siden, blev de sidste danske ryttere, der skal repræsentere de røde og hvide farver i Paris offentliggjort. Formanden for Dansk Ride Forbund, Dan Boyter, melder klar til Paris med stor spænding frem mod at overvære og mødes med de danske ryttere, der skal deltage til både OL og PL, der bliver afholdt senere på sommeren. 

Dan Boyter fortæller til Dansk Ride Forbund, at han glæder sig til at se de danske ekvipager i aktion: – Jeg glæder mig utroligt meget til at se vores ryttere konkurrere på den største sportslige scene. Vi har nogle fantastiske ekvipager, og hele set-up'et omkring vores atleter er imponerende. 

Danmark er en stærk nation, når det kommer til ridesporten, og deraf er forventningerne til dette års OL og PL også høje. Både i dressur og paradressur har Danmark nogle af verdens bedste ryttere, hvoraf tre ryttere fra det guldvindende VM-hold i dressur bliver sendt afsted, nemlig Daniel Bachmann Andersen, Cathrine Laudrup-Dufour og Nanna Skodborg Merrald.

I paradressur er der udtaget to ud af fire ryttere, og også disse er regerende verdensmestre og PL-medaljetagere, nemlig Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen. Også i springning og military er der store forhåbninger til danskerne. I springning er det danske Andreas Schou, der bliver sendt til OL, og han har senest redet en top-5 placering hjem i Longines Global Champions Tour i 160 cm, så han er i topform til legene for alvor løber af stablen. I military er det erfarne Peter Flarup, der skal repræsentere Danmark i Paris. 

Dan Boyter fremhæver, at dét at komme til OL kræver en fælles indsats og fokus på fremtiden: – Det er ikke kun rytterne, der skal præstere. Der ligger et enormt arbejde fra hele teamet. Trænere, hestepassere, dyrlæger og alle involverede. Deres indsats er uundværlig, og det er en holdindsats hele vejen igennem. Til trods for de udfordringer dansk ridesport har mødt de seneste år, kan OL bliver et vendepunkt for dansk ridesport, fortæller Dan Boyter: – Vi har haft vores udfordringer, men nu handler det om at vise, hvad dansk ridesport står for. OL er en fantastisk platform til at fremhæve det gode arbejde og de mange talenter, vi har. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou er den danske atlet, der skal til OL i springning. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.

Da de olympiske lege blev afholdt i Tokyo i 2020, var det ikke uden udfordringer. COVID-19 pandemien truede over hele verden, hvilket forsinkede afholdelsen. I år er der intet, der kan holde legene fra at blive en sportsfest uden lige. Hele 49 nationer deltager i de olympiske lege i Paris, og i alt 200 kombinationer af dygtige ryttere og imponerende heste er til start, med yderligere 51 reserver. I springning vil i alt 35 nationer være til start, hvor 20 af landende stiller op med hold, mens individuelle ekvipager fra yderligere 15 lande vil deltage. I military vil i alt 27 lande være repræsenteret, hvoraf 16 af landene stiller med hold, og yderligere 11 lande stiller med individuelle ekvipager. I dressur vil 30 nationer konkurrere, hvoraf 15 af dem stiller med hold og yderligere 15 lande stiller med individuelle ekvipager. 

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup og Fascination skal repræsentere Danmark i military til OL. Foto: Ridehesten.com/ Thomas Bach Jensen.

Til de olympiske lege i Tokyo i 2020 vandt Sverige guld i holdkonkurrencen i springning, mens Ben Maher og hesten Explosion W e. Chacco-Blue/ Baloubet Du Rouet fra Storbritannien tog den individuelle titel. I dressur vandt Tyskland holdtitlen for imponerende 14. gang, og ligeledes blev den tyske verdensetter, Jessica von Bredow-Werndl og hesten Tsf Dalera Bb e. Easy Game/ Handryk guldvinder individuelt. I military var Tyskland og Storbritannien igen suveræne, da tyske Julia Krajewski på hesten Amanda De B'Neville e. Oscar Des Fontaines/ Elan De La Cour tog individuelt guld, mens holdet fra Storbritannien vandt guld i military. 

Kilde: Dansk Ride Forbund. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen