Claus Steen Hansen er død

05-12-2022 19:43

Annika Knudsen Lorentsen

Claus Steen Hansen, som i 25 år har været leverandør af livstilsprodukter og staldtilbehør til hestefolket, er gået bort blot to måneder efter han videregav sin forretning Hjoernely.dk, som han ikke længere kunne drive på grund af sygdom

Copyright Ridehesten.com
Claus Steen Hansen sammen med to af sine heste tilbage i 2003. Foto: Ridehesten.com

Tidligere i dag blev Claus Steen Hansen begravet i Ejby Kirke på familiens gravsted. Claus var kendt i hesteverdenen, som manden bag Hjoernely.dk, som gennem mere end 25 år har været et førende brand indenfor livstilsprodukter og staldtilbehør til hestefolket. 

Claus og hans hustru Jytte Hansen flyttede i 1974 ind på Hjørnely Ridecenter i Ejby, og de drev ridecenteret i perioden fra 1982 til 2020, hvor ejendommen blev solgt. Siden 1996 har Claus drevet ridecenter og virksomhed på fuldtid, og han har blandt andet stået bag flere staldbyggerier igennem årenes løb. Hjørnely har igennem årene sat intet mindre end 1200 eksklusive hestebokse op i både Danmark og Norge. 

Fakta
Om Claus Steen Hansen
  • Er uddannet smed og maskinarbejder
  • Har været formand for Dansk Ride Forbunds Distrikt 3 i 32 år
  • Var medlem af Dansk Ride Forbunds hovedbestyrelse et kort stykke tid, hvor han opstillede til rollen som formand og var syv stemmer fra at vinde i kampvalg mod Anders Jungersen
  • Har redet hele sit liv indtil for 2,5 år siden, hvor han stoppede i en alder af 77 år
  • Har sprunget op til S-niveau og også redet military
  • Har avlet i alt 22 Dansk Varmblods føl
  • Repræsenterede og formidlede sæd fra KWPN-hingsten Nimmerdor e. Farn/Koridon i Danmark og fik ham ind på Flyinge i Sverige
  • Startede Hjoernely fra nul i 1996 og har drevet det med succes frem til nu
Fold up

For to måneder siden videregav Claus sit livsværk til hestewellnesskæden Healthy Horse hos Sandie Bregnager Kjær, som vil drive den veletablerede forretning videre. 

I den sammenhæng fortalte Claus til Ridehesten, at han var meget taknemmelig over, at virksomheden kunne fortsætte gennem Sandie, som han har kendt siden år 2000.

Copyright Ridehesten.com
Claus Steen Hansen på Roskilde Dyrskue i 2014. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Claus var af den overbevisning, at det er kærligheden til hestene der bør være i fokus, og at man vinder ved at være venner med hestene. Netop af den grund, har Claus altid selv striglet og sadlet sine heste, som han tog sig kærligt af. 

Claus døde forrige uge, 79 år gammel. Han ville være fyldt 80 år i dag den 5. december. I anledningen af datoen for Claus' 80 års fødselsdag ønskede mange hestefolk ham tillykke med fødselsdagen. 

Æret være Claus Steen Hansens minde.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen