Childrenholdet på god Nations Cup-kurs

13-09-2024 06:47

Nations Cup-finalen i springning i de forskellige ungdomskategorier afgøres i denne uge, hvor de danske ryttere torsdag red første kvalifikation. Det danske childrenhold lagde i går sikkert ud med nul fejl hos alle holdets tre ryttere, og det resulterede i en foreløbig 2. plads

Copyright Ridehesten.com
Xander Reinholt Fredslund og Katarina Ask var en af de danske ekvipager, der i dag leverede to fejlfrie runder på det danske childrenhold til Nations Cup-finalen. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Over 400 unge ryttere er i denne uge samlet i belgiske Lier, hvor årets Nations Cup-finaler for pony-, children-, junior- og ungryttere løber af stablen. 29 af dem er danske, hvoraf nogle af rytterne repræsenterer Danmark på Nations Cup-landsholdene, mens andre blot er til start i de internationale klasser.

Alle fire alderskategorier skulle torsdag igennem den indledende Nations Cup-kvalifikation, der lægger niveauet forud for fredagens anden kvalifikationsrunde. I weekenden gælder det den endelige finale, når trofæerne i den prestigefyldte internationale turnering skal uddeles.

Det var udfordrende baner og et højt niveau, der mødte rytterne i gårsdagens indledende Nations Cup-runde, og derfor indtraf der også nogle fejl hos både de danske pony-, junior- og ungryttere – rytterne er dog ikke ude af topkampen endnu, da det kun var første runde i turneringen.

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Legolas Ter Wilgen. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Det danske childrenhold var til gengæld flyvende i går aftes og indkasserede ingen fejl over de i alt seks runder på den 125 cm høje bane. Den danske pony- og childrenlandstræner i springning, Ulrik Kjær, havde sat et stærkt hold bestående af Palma Sophie Gry Jansson-Christensen Legolas Ter WilgenSille Hartvig NielsenQuimono de La Roque og Xander Reinholt Fredslund Katarina Ask. Mens Palma blev danmarksmester for kat. 1-ponyer i springning i år, tog Sille, også med Quimono, sølvmedaljen i årets DRF-mesterskab for children. Også Xander kom med god erfaring i bagagen, da han på samme hest, som han red på i dag, vandt bronze i årets DRF-childrenmesterskab.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De gode ridt sikrede det danske childrenhold en 2. plads – marginaler fra også fejlfrie Storbritannien, der indtog førerpositionen med samlede 240,17 sek. mod danskernes 240,29 sek. Værd er det også at bemærke, at det britiske hold bestod af fire ryttere, hvoraf det dårligste resultat derfor kunne fratrækkes. Det bliver derfor med al sandsynlighed endnu en spændende konkurrence, når childrenrytterne igen tørner sammen i dag, hvor anden kvalifikation afvikles.

Foruden childrenrytterne skal også de tre andre danske Nations Cup-hold på banen i dag, fredag, og ligeledes kommer mange af de andre danske ryttere til start i både small og big tour-klasserne. Vi opdaterer naturligvis fra Nations Cup-finalen her på Ridehesten.com.

Childrenklassens resultat.

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Sille Hartvig Nielsen og Quimono de La Roque. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen