Brug hjernen – også hestens

30-07-2015 16:20

Arrangørerne bag JBK Horse Shows har gjort et scoop – fredag aften under Odense Horse Show sponsored by ECCO i oktober kan man få lejlighed til at overvære en clinic med Will Rogers og Anna Blomgren

Copyright Ridehesten.com
Foto: FAB FOTO

Hvorfor er mental træning så vigtig, også for heste? Det er et af mange emner som hestetræner Will Rogers vil komme ind på under en clinic fredag den 16. oktober, midt under Odense Horse Show. Arrangørerne bag er meget opmærksomme på at give publikum en ekstra god oplevelse – til prisen. Den spændende clinic er en del af dagsprogrammet, og kræver derfor ikke en ekstra billet. Hvad man ellers kan opleve fredag er Blue Hors avlerdag, finalerne i DRF’s championater for ungheste samt en stor world ranking springklasse for de internationale ryttere. Et spændende program for både avlere og ryttere.

Brug hestens hjerne
Will Rogers vil komme med interessante betragtninger og demonstrere i praksis, hvordan man kan lære at bruge hestens intelligens til at forbedre præstationerne, ikke alene til stævner, men også i den daglige omgang med hesten. Ved at forstå, hvordan hesten opfatter tingene omkring sig, kan rytteren også lære at bibringe hesten tillid til opgaverne, til træningen og til de nye omgivelser på en stævneplads.

Will Rogers og Anna Blomgren vil sammen demonstrere i praksis, hvordan man kan lære hesten at være 100% fokuseret på sin rytter og på opgaven.

– Heste taler konstant til os mennesker, men vi lytter ikke, fordi vi sjældent forstår deres sprog, og det er vigtigt hele tiden at blive bedre til og mere opmærksom på hestenes sprog – kropssproget. Jo klarere mennesker bruger kropssprog, des bedre forstår hesten, hvad vi vil. Hesten kommunikerer også gennem sine øjne, ører, næsebor, holdning og vejrtrækning, fortalte Will Rogers bl.a. til magasinet Ridehesten i en artikel, som vi bragte i januar i år.

Om Odense Horse Show
Det er i år 9. gang i træk, at JBK Horse Shows inviterer til internationalt dressur- og springstævne i Odense Congress Center. Højdepunktet er for mange Reem Acra FEI World Cup dressurkonkurrencerne i Grand Prix og Grand Prix Kür, eller finalerne i Dansk Ride Forbunds championat for unge spring- og dressurheste, eller de mange springklasser, shows, udstillinger med meget mere.

Stævnet starter fredag den 9. oktober med et internationalt spring- og dressurstævne for pony-, junior-/ungryttere og seniorer. Efterfulgt af to hverdage med nationale springklasser, hvorefter championatskvalifikationerne starter onsdag den 14. oktober med finaler fredag. I weekenden den 17. – 18. oktober afløser den ene internationale spring- og dressurklasse den anden suppleret med show og afterparty.

Se meget mere på arrangørernes hjemmeside, hvor man også kan sikre sig en billet: www.jbkhorseshows.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen