Bronzestatue af Don Schufro afsløret

28-06-2013 22:08

Signe Wiese

En af europæisk dressuravls mest indflydelsesrige hingste, Blue Hors Don Schufro, er blevet foreviget i bronze, og den smukke statue blev afsløret på Blue Hors i dag

Fremover vil besøgende på Blue Hors blive hilst velkommen af en bronzestatue af Blue Hors Don Schufro. Statuen står placeret ved hjørnet af den nye store opvisningshal, og kan herfra skue ud over Blue Hors’ ridebane og marker.

Statuen blev afsløret i dag ved en reception i forbindelse med afholdelsen af Blue Hors Dressur- og Følchampionat. Flere hundrede mennesker var blevet inviteret til afsløringen, der blev indledt med taler af bl.a. Blue Hors-direktør Esben Møller, der fortalte historien om hvordan Don Schufro i sin tid kom til Blue Hors, og talsmanden for Dansk Varmblods Avlsledelse, Poul Graugaard, der sluttede sin tale med at takke Blue Hors for at have bragt så betydningsfuld en hingst til Danmark.

Herefter var det tid til selve afsløringen, og den blev efterfulgt af behørige klapsalve og tydelig beundring hos de mange fremmødte. Hovedpersonen selv – Don Schufro – var også mødt op, og han hilste med en vis skepsis på sin nye ”rival”.

Bronzestatuen af Don Schufro er udført af den tyske kunstner Heike Landherr, der også var med til afsløringen. Heike Landherr kunne bl.a. fortælle at statuen var en anelse større end Don Schufro selv, og at den vejede omkring 600 kg. Det har taget et år at færdiggøre statuen. Arbejdet startede med at Heike Landherr skabte en nøjagtig gengivelse af hingsten i form af en lille figur i ler, der sidenhen kom til at danne basis for arbejdet med at skabe bronzestatuen i fuld størrelse. Statuen er først udført i gips, og siden støbt i bronze.

20-årige Blue Hors Don Schufro e. Donnerhall / Pik Bube I har haft umådelig betydning for hingstestationen Blue Hors og for den danske dressurhesteavl. Sportsligt har han været succesfuld i dressur på internationalt niveau, og var under Andreas Helgstrand medvirkende til at vinde OL-holdbronze i 2008.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing