Brdr. Schou: Tag dig nu tiden med din springhest

03-04-2020 19:30

Marie Helene Rigård Rohleder

– Det handler om at kunne læse sin hest og være selvkritisk hele tiden. Sådan lyder det fra de erfarne springryttere og trænere brødrene Andreas og Christian Schou. Se videoen her, hvor de svarer på jeres spørgsmål om udvælgelse og uddannelsen af den unge springhest 

Copyright Ridehesten.com
Christian Schou (tv) og Andreas Schou (th). Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

– Det er en kunst at TURDE at lade en god springhest gå nogle ture, hvor den måske har 1-2 nedslag, og hvor den lærer stille og roligt. Så man undgår at skulle skærpe til på opvarmningen hver gang, fordi nu skal den bare ind præstere og vise sig frem for de andre, fortæller Andreas og Christian Schou til deres foredrag under Dansk Varmblods Hingstekåring i marts.

Se videoen her, hvor brødrene svarer på udvalgte spørgsmål fra Ridehestens følgere på Facebook og Instagram om, hvordan de udvælger og uddanner de unge springheste. 

Se også videoen på YouTube her (husk at vælge HD-kvalitet). 

Andreas og Christian er begge erfarne springryttere på internationalt plan. Brødrene har repræsenteret Danmark i mange nationsspringninger og ved flere europamesterskaber. Til Hingstekåringen var Andreas Schou også testrytter ved Unghestechampionatet. De driver til daglig Absolute Horses, som er en international trænings- og konkurrencestald for springheste. 

Se flere videoer med Ridehestens foredragsholdere fra hingstekåring i Hering og udvid din horisont på Ridehestens YouTube-kanal her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen