Bohemian skal sælges på auktion

27-10-2023 09:03

Charlotte Kusk Berwald

Den verdensberømte dressurhest Galleria's Bohemian skal nu sælges på auktion. Dette kommer som et stort chok for hestens nuværende rytter, Patrik Kittel 

Copyright Ridehesten.com
Galleria's Bohemian og Patrik Kittel ved weekendens stævne i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Galleria's Bohemian e. Bordeaux/ Samarant startede sin internationale dressurkarriere sammen med Cathrine Laudrup-Dufour. 
Ekvipagen var at finde på startlisten til OL i Tokyo i 2021, hvor ekvipagen også blev nummer fire individuelt. Til Europamesterskaberne kom de også hjem med tre medaljer, idet det både blev til sølv og bronze individuelt, samt holdbronze.

I begyndelsen af året blev Bohemian solgt til den sydkoreanske dressurrytter Dong Seon Kim, der købte hesten med OL i Paris næste år som målet. Bohemian blev i første omgang fløjet til USA, hvor Dong Seon Kim opholdte sig for at træne. Ekvipagen stillede til start i Grand Prix. Blot nogle måneder senere meddelte Dong Seon Kim  at han nu ikke længere skulle ride, men i stedet fokusere på sin karriere og Bohemian blev sat til salg.

I første omgang havnede Bohemian hos Patrik Kittel, der hurtigt fandt melodien med den sensitive hest. Ekvipagen var til start ved World Cup stævnet i Herning for blot nogle få dage siden, hvor vallakken tydeligvis var tilpas under den svenske rytter og dansede sig til to sejre. Ekvipagen fik 2,5 måned sammen.

– Stakkels Bohemian. Jeg har prøvet at redde ham ved at finde sponsorere eller finde ham et godt hjem. Han er den sødeste hest og han har gjort så meget.Tanken om at mange mennesker skal prøveride Bo gør mig syg, han er sådan en sensitiv hest, skriver Patrik Kittel på sin Instagram, efter at have læst online at Bohemian nu skal sælges på auktion. Indtil nu står Bohemian hos Kittel, der forventer at hesten bliver hentet i løbet af i dag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Auktionen finder stev til november, hvor også Grand Prix hestene Rosetti og Maranello skal sælges. Både Galleria's Rosetti og og Vincent Maranello er DV-heste. Rosetti er efter Romanov og har Midt West Ibi Light som morfar. Vinent Maranello er efter Blue Hors Zack og har Future Cup som morfar. Den præcise dato for auktionen er endnu ukendt, men det vil blive midt i november.

 

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen