Blue Hors må indstille sædtapning igen

25-06-2024 09:48
Avl

Tilbage i maj måtte Blue Hors EU hingstestation i Randbøl indstille sædtapningen midlertidigt, grundet et ikke-brugbart svar på en af prøverne fra hingstene. Nu har de så meddelt, at sædtapningen er indstillet midlertidigt igen af samme årsag

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors må desværre endnu en gang indstille sædtapningen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors EU hingstestation i Randbøl er underlagt et omfattende prøveprogram for at sikre sundheden hos alle avlshingstene. Dette program omfatter altså regelmæssige blodprøver, sædprøver og svaberprøver fra reproduktionsorganerne, som screenes for forskellige sygdomme. 

Testintervallerne varierer afhængigt af sygdomstypen, men kan være så hyppige som tredje uge i hele bedækningssæsonen. Tilbage i maj var er en af de prøver, der blev foretaget på den 7-årige hingst Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Romanov ikke-brugbart, hvilket betyder, at prøven hverken var negativ eller positiv. På baggrund af dette, besluttede Fødevarestyrelsen, at ingen hingste måtte tappes, før der forelå et negativt prøvesvar, meddelte Blue Hors på deres Facebook-side. Der gik dog ikke meget mere end en uge, før sædtapningen var åbent igen. 

Copyright Ridehesten.com
Den smukke avlshingst Blue Hors Santiano og Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu er den så gal igen, da et af prøvesvarene fra Blue Hors Santiano endnu en gang er ikke-brugbart, og sædtapningen derfor må indstilles midlertidigt endnu en gang. Blue Hors meddeler, at hingsten ikke viser tegn på sygdom, og er siden december måned blevet testet hver tredje uge med ni negative svar. Desværre forventes der først et nyt prøvesvar tidligst fredag den 5. juli, hvorefter Blue Hors igen genoptager sædtapningen. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Klavsen er breeding manager hos Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/ Thomas Bach Jensen.

Martin Klavsen, der er breeding manager hos Blue Hors, fortæller at de er utrolig kede af igen at være nødsaget til at lukke ned, og at de nu vil undersøge årsagen til det ugyldige testsvar fra Santiano, da de hos Blue Hors er overbeviste om, at det endelige testresultat vil komme tilbage negativt. 

Kilde: Blue Hors.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen