Marie Helene Rigård Rohleder
Et enigt Folketing har lørdag aften indgået en aftale om at udvide og forlænge den kompensationsordningen for arrangører, som kan yde økonomisk tilskud til de mange aflyste arrangementer.
Først og fremmest forlænges ordningen, så den nu løber frem til 31. august, og samtidig bliver deltagergrænsen med tilbagevirkende kraft sænket fra 1000 til +350 deltagere. Arrangørerne vil maksimalt kunne få dækket 80 procent af deres omkostninger. Kompensationen vil dække omkostningerne ved det aflyste arrangment og altså ikke indtægter ved eksempelvis et stævne.
Det gælder for arrangementer, som eksempelvis aflyste koncerter, kræmmermarkeder, motionsløb og idrætsstævner.
Læs hele aftalepapiret bag kompensationsordningen her.
Danmarks Idrætsforbund (DIF) skriver i en pressemeddelelse, at de er tilfredse med den udvidede kompensationsordning, men de er stadig alvorligt bekymret for de mange foreninger, som lider økonomiske tab på grund af corona-epidemien.
– Arrangementsordningen dækker kun omkostningstab og hjælper derfor kun i begrænset omfang de foreninger, som har indtægter på fx stævner. Der er ofte tale om indtægter, der bruges til at drive foreningen resten af året og som er nødvendige for at idrættens fællesskaber også fremover kan være et stærkt aktiv i vores samfund, siger Niels Nygaard i pressemeddelelsen. Han er formand for DIF.
Derudover understreger DIF, at de fortsat vil være i tæt dialog med både ministre og ordførere fra et bredt udsnit af folketingets partier om idrætten, der som sektor er hårdt ramt af forbuddet mod større arrangementer, som har sat hele den danske sommer på standby til og med august.
Et forbud som Dansk Ride Forbund også efterlyser en klar definition på. Læs Ridehestens interview med direktør i Rideforbundet, Morten Schram Rodtwitt, her.
– Arrangementsforbuddet rammer rigtig mange af DIF’s idrætter hårdt. Det gælder blandt andet fodbold, ishockey, håndbold, golf, ridning, gymnastik, cykling og en række foreningers store motionsløb. Mange taber i løbet af foråret og sommeren store millionbeløb, som normalt bruges til at støtte det frivillige foreningsliv i dagligdagen, slutter Niels Nygaard, som er formand for Danmarks Idrætsforbund.