Bliver der alligevel EM 2021?

11-09-2020 08:27

Annika Knudsen Lorentsen

EEF-præsident Theo Ploegmakers har i et nyhedsbrev bedt FEI være fuldt forberedt på en mulig afholdelse af EM 2021, som ellers er blevet aflyst på grund af udskydelsen af OL til samme år, da mange nationale europæiske forbund ser netop dette mesterskab som årets vigtigste

Copyright Ridehesten.com
Podiet fra EM 2019: (fv.) Sølvvinder Ben Maher, guldvinder Martin Fuchs og bronzevinder Jos Verlooy. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Præsidenten for European Equestrian Federation (EEF), Theo Ploegmakers, har udsendt et nyhedsbrev, hvori han blandt andet gør det klart, at han har bedt FEI om fortsat at være fuldt forberedte på en mulig afholdelse af EM 2021. 

– Mange nationale forbund har den holdning, at sporten er bedst tjent med at koncentrere sig på en kontinentalt niveau, og at de har EM som det ultimative mål, fortæller Theo og fortsætter:

– På baggrund af dette, har EEF spurgt FEI om fortsat at have fuldt fokus på at holde EM 2021. Også selvom OL i Tokyo bliver til noget, for EM er for langt størstedelen af landende det vigtigste mesterskab. Det er normalt reglen, at der ikke holdes to store mesterskaber samme år, men EEF opfordrer FEI til at gøre en undtagelse i 2021, da ekstraordinære omstændigheder kræver ekstraordinære tiltag. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som det ser ud nu er EM 2021 fortsat aflyst, men om dette ændres er fortsat uvist. Der er dog ingen tvivl om, at mange europæiske nationer håber at mesterskabet afvikles, også selvom, at OL i Tokyo bliver afholdt. 

I nyhedsbrevet fortæller præsidenten desuden om den betydning, som corona-pandemien har haft for hestesporten, og om den uvished der er både i forhold til arrangementer lige nu, men også arrangementer i 2021. Læs hele nyhedsbrevet (på engelsk) her. 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen