Bliv fit til EM

24-08-2013 16:35

Et hold fra Aalborg Sportshøjskole demonstrerede Riders Fitness til energisk musik og viste publikum, hvor let det er at forbedre sin egen fysik - og dermed hele ekvipagens præstationsevne

Copyright Ridehesten.com

Der er ikke noget som at se et stort ridestævne til at motivere rytterne til selv at lægge sig i selen med træningen derhjemme. ECCO FEI European Championships er ingen undtagelse og på scenen i oplevelsesområdet gav holdet fra Aalborg Sportshøjskole input til, hvordan rytterne kan træne og blive bedre.

- Det er ikke kun hesten, men også rytteren der skal være fit, og træner rytteren korrekt, så forbedres hele ekvipagen, fortæller Ann Mertz fra Aalborg Sportshøjskole, hvor man har lavet Riders Fitness, som sætter fokus på, hvordan man som rytter let kan træne sig selv til at kunne præstere bedre.

Der kræves hverken særlige træningsredskaber eller medlemskab af træningscenter, kun ønsket om og viljen til at forbedre sin fleksibilitet, balance, styrke og kondition.

- Rigtig mange af vores ryttere er blevet utroligt motiverede af selv at mærke, hvor meget træningen forbedrer deres præstationer på hesten, fortæller Ann, for det er ikke kun hesten, der skal trænes, men også rytteren, så denne bedre kan kommunikere med hesten, bevare balancen mv.

Opvisningen på og foran scenen i oplevelsesområdet bestod af crossfit (cirkeltræning) med seks stationer, hvor rytterne skiftede station efter et minuts træning - der var 30 sek. pause mellem hver station. På den måde demonstrerede de, hvor let og hurtigt rytteren kan træne og forbedre sin egen og dermed hele ekvipagens præstationsevne. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen