Ben Maher skifter hest inden OL-start

31-07-2024 08:53

Den forsvarende olympiske mester i springning, Ben Maher, skifter hest lige inden OL for alvor starter for springrytterne. Den svenske varmblodshest Point Break var udvalgt til at være Ben Mahers partner til dette års olympiske lege, men nu er hingsten skiftet ud

Copyright Ridehesten.com
Den 11-årige hoppe, Dallas Vegas Batilly, er nu Ben Mahers OL-hest efter han måtte trække Point Break, inden konkurrencen overhovedet er startet. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det britiske rideforbund har i dag meddelt, at den forsvarende olympiske mester, britiske Ben Maher, har været nødsaget til at skifte hest kort inden springkonkurrencens start. Det kommer sig af, at den 10-årige hingst Point Break e. Action Breaker/ Balou Du Rouet ikke er frisk efter rejsen til Paris, og derfor trækkes fra konkurrencen inden den for alvor er begyndt. I stedet bliver Ben Mahers reservehest, den 11-årige hoppe Dallas Vegas Batilly e. Cap Kennedy/ L'Arc De Triomphe nu den hest, som Ben skal kæmpe om endnu en OL-medalje med. 

Ben Maher og hoppen Dallas Vagas Batilly har dannet par siden sommeren 2022 og viste for nylig exceptionel form, da de sammen sikrede en fejlfri runde i CSIO5* Nations Cup til CHIO i Aachen, hvor Storbritannien endte på en flot tredjeplads, og en femteplads i Grand Prix, så parret er i topform til at præstere i Paris. Udover de nylige resultater, vandt parret FEI Longines World Cup-opgøret i november 2023, og afsluttede en succesfuld indendørssæson i 2023 med en sjetteplads i World Cup-finalen

Copyright Ridehesten.com
Ben Maher og Dallas Vegas Batilly har dannet par siden sommeren 2022, og kommer til Paris med flere topresultater sammen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ben Maher kommer til Paris som forsvarende individuel olympisk mester, og skal endnu en gang kæmpe både for det britiske hold sammen med holdkammeraterne Scott Brash, Harry Charles og Josep Stockdale og endnu en individuel medalje.  

I går ankom springhestene og de talentfulde atleter til Paris, hvor både heste og ryttere blev indlogeret på bedste vis. I dag er første vettjek for springhestene, og i morgen den 1. august klokken 11.00 starter kvalifikationen til holdkonkurrencen i springning. 

Kilde: British Equestrian. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner