Begivenhedsrig weekend hos Solrød Rideklub

26-09-2024 15:44

I den kommende weekend bliver det afgjort, hvilke ryttere der har kvalificeret sig til finalen i dette års Bundgaard Byg Cup, når Solrød Rideklub afholder landsstævne med turneringens sidste kvalifikation. Derudover skal vinderen af Dressurens Venner Cup findes

Copyright Ridehesten.com
Det bliver en begivenhedsrig weekend hos Solrød Rideklub, hvor der blandt andet bliver afviklet fjerde kvalifikation af Bundgaard Byg Cup. Her er blandt andet Sophia Ludvigsen til start på Baron. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

I den kommende weekend åbner Solrød Rideklub dørene for landsstævne i dressur, hvor fjerde og sidste kvalifikation af Bundgaard Byg Cup afvikles, ligesom finalen i Dressurens Venner Cup bliver afgjort på søndag. Weekenden byder på klasser fra MB0 til Grand Prix Special, så det bliver helt sikkert en weekend med dressur i verdensklasse. 

Stævnet skydes i gang fredag lige over middag, hvor ni ekvipager rider på banen i MB0, og dagen sluttes af med en spændende Intermediare 2 med fem spændende ekvipager til start. Lørdag bliver ligeledes en særdeles spændende dag, hvor fjerde og sidste kvalifikation af Bundgaard Byg Cup skal rides. Her er 18 ekvipager til start, hvor der skal kæmpes for point i håb om at kvalificere sig til en plads i finalen. 

Udover lørdagens Bundgaard Byg Cup-kvalifikation, afholdes der første afdeling af finalen i Dressurens Venner Cup, som er en konkurrence for klubhold i dressur. Holdene har over sæsonen redet seks kvalifikationer, hvor det bedste hold fra hver kvalifikationsrunde vinder en plads i finalen. Det vil altså sige, at seks hold på lørdag skal kæmpe om point i første afdeling af finalen hos Solrød Rideklub. 

Copyright Ridehesten.com
Thilde Emilie Højer er én af de ryttere, der skal ride Dressurens Venner Cup finale sammen med Fredenshøjs Romina. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.
Fakta
Disse hold skal ride finalen i Dressurens Venner Cup

1. Tørring Rideklub

  • Rikke Højlund Eriksen
  • Johan Hvidkjær Lehner
  • Ida Winther
  • Kathrine Katholm Nielsen

2. Ertebjerggaard Sports Rideklub

  • Kristine Ulsø Olsen
  • Mette Brandt
  • Thilde Emilie Højer 
  • Christina Ebbesen

3. Horsens Sportsrideklub

  • Chanette Pedersen
  • Laura-Marie Krabbe
  • Kathrine Bruun
  • Lærke Priebe Kjær

4. Hovgaard Rideklub

  • Louise Dall
  • Sidsel Marie Asta Andersen
  • Emma Sofie Jørgensen 
  • Hanna Walkusch

5. Hornum-Ulstrup Rideklub

  • Thea Franciska Christensen
  • Stine Falk Nielsen
  • Karen Margrethe Eskildsen

6. Askelund Sportsrideklub

  • Marie Lykke Felby
  • Trine Lind
  • Rikke Elise Langthin
  • Kecia Sanvig
Fold up

Søndag er altså afgørelsens dag. Her skal vinderen af finalen i Dressurens Venner Cup findes, ligesom der skal rides kür i Bundgaard Byg Cup. Her skal rytterne ride efter point og en forhåbning om en finaleplads, hvor de 18 bedste ryttere går videre til finalen hos Stutteri Ask, der afholdes i midten af oktober, for at dyste om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup. 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Boje Obel Jørgensen og Askari Pilekær ligger lige nu nummer 14, og er altså til start i weekenden for at gøre sig forhåbning om en plads i Bundgaard Byg Cup-finalen. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Første kvalifikation af den traditionsrige, landsdækkende turnering, der bliver afholdt i Intermediare I og Intermediare I Kür, blev afviklet af Kirstinelund Sportsrideklub, mens Hovgaard Rideklub var vært for anden kvalifikation. Dansk Varmblod Rideklub var vært for tredje kvalifikation, da der var Eliteskue på Vilhelmsborg, og i denne weekend er Solrød Rideklub så vært for den sidste kvalifikation, inden de 18 bedste ekvipager tørner sammen i finalen hos Stutteri Ask. 

Fakta
Foreløbig stilling i Bundgaard Byg Cup

De 18 bedste ekvipager kvalificerer sig til finalen, der bliver afholdt i midten af oktober hos Stutteri Ask. De foreløbige 18 bedste ryttere inden sidste kvalifikation hos Solrød Rideklub, ser således ud: 

1. Susanne Barnow og Skovdals Dexter med 38 point
2. Carina Nevermann Torup og Lennon 42 med 32 point
3. Sophia Ludvigsen og Blue Hors Baron med 25 point
4. Kennet Damgaard og Vestervangs Garson med 20 point
4. Nana Berg Christensen og Weltstar's Salvator med 20 point
4. Anne-Mette Strandby Hansen og Delizia med 20 point
7. Pernille Lindberg Nielsen og Quibiz Z med 17 point
7. Thilde Rude Hare og Fred The Red med 17 point
9. Amalie Willum Hansen og Preussenstern med 16 point
9. Emma Ahlberg og Ambjergs Delgadino med 16 point
11. Carina Nevermann Torup og Baunehøjs Carpaccio DWB med 15 point
11. Didde Marie Thekilde og Øgårdens Chanel med 15 point 
13. Rose Christiane Koefoed Rasmussen og Aston Martin med 13 point
14. Maria Mejlgaard Jensen og Sushi med 11 point
14. Rikke Lindberg og Adrenalin med 11 point
14. Sophia Boje Obel Jørgensen og Askari Pilekær med 11 point
17. Simone B L Kristensen og Stærebogårds Chicago med 10 point
18. Jonas Rasmussen og Bastardos med 9 point

Se den foreløbige stilling her. 

Fold up

Intet er altså afgjort endnu, og med et yderst spændende startfelt, der blandt andet byder på Sophia Ludvigsen og Baron e. Callaho's Benicio/ Sir Donnerhall I, der lige nu ligger på en foreløbig tredjeplads, Maria Mejlgaard Jensen og Sushi e. San Amour/ Fürst Heinrich, der lige nu har indtaget en 14. plads samt Sophia Boje Obel Jørgensen og Askari Pilekær e. Apache/ Florestan I, der også ligger på en 14. plads, kan der altså blive vendt op og ned på den endelige stilling inden finalen. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Mejlgaard Jensen og Sushi ligger også på en foreløbig 14. plads, og er i denne weekend til start hos Solrød Rideklub. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

Det bliver altså uden tvivl en spændingsfyldt weekend til landsstævne hos Solrød Rideklub, hvor vinderne af Dressurens Venner Cup skal hyldes, ligesom det afgøres, hvilke 18 ekvipager, der skal kæmpe om titlen som vinder af Bundgaard Byg Cup 2024. 

Du kan se stævnets start- og resultatlister her. 

Copyright Ridehesten.com
Finalen i dette års Bundgaard Byg Cup bliver afholdt hos Stutteri Ask. Sidste års vinder var Jane Serup Jensen og Desperada 13. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen