Bastian blev Årets Blue Hors-Avler

28-03-2015 18:36

Som noget nyt i 2014 blev der for første gang uddelt en særlig Blue Hors-pris til Årets Avler. Den tilfaldt Stutteri Hønnerup, der blev udmærket med vandrepræmie i form af en bronzestatuette af Blue Hors Don Schufro. I år tilfaldt prisen et avlerpar syd for grænsen

Bronzestatuetten af Blue Hors Don Schufro har nu stået et år hos Linda Hagedorn og Hans Marius Jørgensen på det fynske Stutteri Hønnerup, og tiden var i dag inde til udpege statuettens nye hjem for det næste års tid.

Det bliver syd for grænsen. Titlen som Årets Avler gik nemlig til det tyske ægtepar Inge og Günter Bastian, der har avlet i en menneskealder. I mange år indenfor springhesteavlen og senere hen med dressurhesten for øje.

Med hingste som Blue Hors Don Schufro, Blue Hors Romanov og Blue Hors Zack har avlerparret opnået fremragende resultater med deres dressurhesteavl i Oldenburger Verband, hvor det er blevet til højtpræmierede hopper, kårede hingste og Grand Prix-heste.

Bl.a. kan nævnes den tidligere Årets Hoppe Fabina, der nu er avlshoppe på Blue Hors, og den tidligere Årets Hoppe Weihegold, der sidenhen har vundet Nürnburger Burg Pokal og nu er succesfuld i Grand Prix.

I 2013 indstillede ægteparret deres avl og solgte deres sidste 14 avlshopper til Blue Hors, og på den måde fortsættes deres bemærkelsesværdige avlsarbejde i Danmark. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen