Axel suveræn vinder af Dansk Trav Derby

28-08-2016 17:25

Jesper Elbæk

Kæmpefavoritten Axel indfriede forventningerne, og vandt en meget sikker sejr i Dansk Trav Derby 2016, som blev afviklet på Charlottenlund Travbane søndag eftermiddag.

Copyright Ridehesten.com
Kredsen omkring Derbyvinderen Axel var lykkelige i vindercirklen efter løbet. Kusken René Kjær ses i grøn køredragt ved hestens hoved, og hestens ejer, Ellen Piltoft ses i jeans og sort t-shirt og roset. (Foto: Henrik Dyhrberg)

Der kom ingen sensationer i året Trav Derby. Dertil var Axel med René Kjær i sulkyen simpelthen for suveræn. Det blev til let sejr i kilometertiden 1.15,5a/3000m, svarende til 47,7 km/t i gennemsnit.

Fra start var det landschampion og tidligere europa- og verdensmester Birger Jørgensen, der tog spids med næstfavoritten Aron The Baron, men efter en omgangs kørsel, pressede René Kjær sig til spids med Axel, der gav odds 1,68 tilbage til vinderspillerne.

Vel anbragt i spidsen, blev tempoet taget ud af løbet, og det var først med en halv omgang tilbage af løbet, at der blev åbnet for sluserne for alvor. Hjemmebanehesten Apapmand angreb i tredje spor med Anders F. Jensen i sulkyen, men det stod relativt tidligt klart, at kampen om sejren udelukkende stod mellem Axel og Aron The Baron.

Ned gennem opløbet lettede taget på den åbne tribune sig næsten, da publikum heppede på de to heste. Men Axel holdt sig hele tiden en længde foran, og ved målpassage var sejren meget sikker.

I vindercirklen slog en jublende lykkelig René Kjær koldbøtter. Et løfte han havde givet efter sejren i ”det jyske Derby”, Jydsk 4-årings Grand Prix, i Århus i starten af juli måned.

Axel har nu vundet 15 løb i 19 starter, og har tjent 1.630.500 kr. Den blev købt på en stor hesteauktion i Aalborg for tre år siden for 65.000 kr.

Yderligere oplysninger kan hentes på www.travbanen.dk eller www.danskhv.dk.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen