Avl er ingen tilfældighed

27-07-2019 20:47
Avl

Region 2 bød i dag velkommen til et af årets første følskuer, da de afholdt deres årlige følskue i Ringsted. Her viste flere af dagens vinderføl, at kvalitet absolut ikke er en tilfældighed når det kommer til avl

Copyright Ridehesten.com
Qarouba II

Vejret viste sig fra sin absolutte bedste side, da Region 2 i dag afholdt følskue i Ringsted. Solskin blandet med lidt skyer og en frisk vind - perfekt vejr til at hverken dyr eller mennesker havde det for varmt.

Det var få springføl som var tilmeldt dagens følskue, men ikke desto mindre var niveauet meget højt. Dagens dommere, Johnny Sørensen og Kurt Kamuk ville hellere end gerne have haft udtaget flere af springføllene til eliteskuet, men reglerne er at kun dagens vindere i springkategorien får adgang til Eliteskuet som afholdes sidst i august. 

Gennem dagen blev der vist et meget højt niveau, hvor flere føl fik fortjente klapsalver på vej ud. Det gjaldt også dagens vinder hos springbetonede hoppeføl, katalog 205, Qarouba II e. Quarz Ask/Clarimo fra C avlerparret Charlotte og Linus Camitz. Det charmerende hoppeføl viste en stor og velafbalanceret galop, som dommerne var særdeles begejstret for og derfor tildelte hende titlen dagens bedste springbetonede hoppeføl og derved en billet direkte til Eliteskuet. Reservepladsen gik til katalog 201, X-Flow Lightsaber e. Action Man Ask Z/Come Back II fra Lotte Isaksen i Karise. 

Copyright Ridehesten.com
Worres Caballo

Det var lige ved og næsten at Familien Camitz kunne være taget hjem med to vinderføl, men hos de springbetonede hingsteføl måtte de se sig slået på målstregen. Dagens vinder hos hingsteføllene blev nemlig det langbenede hingsteføl katalog 203, Worres Caballo e. Caballero/Baccarat XX fra June og Mogens Worre-Jensen, som indeholdt en god og aktiv galop. Reserve til eliteskuet blev Cornet Obolensky-sønnen katalog 2013, Cornet's Cassus fra Charlotte og Linus Camitz.

Hos de dressurbetonede hoppeføl var der ikke megen tvivl om dagens vinder. Med 9-taller for både hoved-hals og type tilfaldt æresbåndet katalog 245, Drostgaard's Dibria e. Blue Hors Don Olymbrio/Blue Hors Don Romantic fra Pia Drostgaard i Næstved. Hoppen betog dommerne med dets flotte eksteriør og ikke mindst traven som blev belønnet med 9,5 og samtidig en plads til eliteskuet. Med til eliteskuet og oprangeret som dagens nummer to blev katalog 229, Plushorses Springrose e. Springbank II VH/Goldfinger fra Laila Meyer i Klippinge. Selvom reservepladsen ikke altid er lige sjov, var det bestemt ikke et hold hvor det var en skam at blive reserve grundet det høje niveau. Dagens reserve for de dressurbetonede hoppeføl blev katalog 232, Lomus My Crazy Love e. Blue Hors Zackerey/Blue Hors Farrell fra Lo Breiding i Græsted.

Det høje niveau hos hoppeføllene var bestemt også at finde hos de dressurbetonede hingsteføl. Her understregede dagens vinder også at avl bestemt ikke er en tilfældighed, da han er helbror til Giovanni - Bell som blev præmiehingst i Herning tidligere på året. Tina og Nicolai Jepsen har flere gange prøvet at have vinderføl i region 2, senest i 2017 hvor de vandt med hingsteføllet Vinston-Bell. I dag var turen kommet til at katalog 259, Grand Quest-Bell e. Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Romantic skulle løbe afsted med sejren, blandt andet med 9,5 for dens fantastiske galop. Her fremhævede Johnny Sørensen også hvor fantastisk det var at se et føl som ikke behøvede at trave stærkt for at vise kvalitet, det viste den nemlig også i "langsom" trav. 

Andenpladsen blev besat af en avler der ligesom Tina og Nicolai har haft op til flere vinderføl gennem de sidste par år. I år måtte Henrik Hansen "nøjes" med andenpladsen men stadigvæk en billet til eliteskuet sammen med katalog 251, Frankie e. Franklin/Quaterback. Dagens sidste reserveplads gik til katalog 270, Straight Horse Sun King e. Sir Donnerhall I/Blue Hors Zack fra Straight Horse i Allerød. Moren til Sun King er ikke hvem som helst, nemlig Straight Horse Ascenzione som i næste uge skal gå UVM i Ermelo for Danmark. 

Se kataloget HER

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen