Arctic Equestrian Games er godt i gang

23-02-2016 11:50

Det internationale stævne i dressur og springning, Arctic Equestrian Games, er i fuld gang i Vestfold i Norge, hvor mange danske ryttere er til start i denne uge

Arctic Equestrian Games i norske Vestfold danner i denne uge rammen og et væld af nationale og internationale klasser i dressur og springning og fra pony til senior. Mange danskere er til start og har allerede opnået gode resultater.

Den unge danske springrytter Jonathan Hvalsøe Saul var fejlfri med den 8-årige DV-hest Libak's Lamentos e. Lambrusoc Ask/ A'Khan Z (opdr. Berit Simonsen) i lørdagens internationale 140 cm klasse, hvor hans lærermester, norske Stein Endresen, satte sig på sejren. I søndagens internationale 130 cm klasse var en dansk hest med i topplaceringerne, nemlig hoppe Capella e. Lancelot/ Carono (opdr. Fam. Kjærsgaard), der var fejlfri og blev nr. 3 med norske Malin Betten Hansen.

Dressuren startede igår med en ponyklasse, hvor de to danske ryttere Josefine Tidemann Hansen og Michaela Navrsted begge red til over 69%. Det samme gjorde Maria Dahl-Brun og vandt juniorklassen. I Prix St. Georges opnåede danske Allan Skov og Kirks Dibsi e. Come Back II/ Laurenz (opdr. Johannes Kirk) 70,026% og en andenplads.

I den firestjernede Grand Prix var der med lidt god vilje danske relationer hos alle de fem placerede ryttere. Klassen blev vundet af Severo Jurado Lopez, der rider for Spanien men arbejder og bor i Danmark. Med Lorenzo e. Lord Loxley/ Rubin-Royal opnåede han 69,220%. På andenpladsen kom norske Cathrine Rasmussen, der i en årrække har boet og trænet i Danmark. Med Fernandez e. Florestan I/ Weinberg scorede hun 67,760%. Hun blev efterfulgt af to danske ryttere, nemlig Nicolai Kowalski og Gevelts Donna Tella med 66,760% samt Hasse Hoffmann og Heslegård's Rismon e. Heslegård's Rubin/ Heslegård's Louis med 66,620%. Sidste placerede rytter blev danskfødte Per Sandgaard, der starter for Sverige. Med Final Cut e. Federweisser/ Carismo opnåede han 66,360%.

Se stævnets resultater HER.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen