Anne-Kristine vinder derby kvalifikation

05-07-2024 10:02

Lige nu er udendørssæsonens helt store højdepunkt for springentusiaster i fuld gang på Bækgaarden ved Nørre Vissing i Skanderborg, nemlig Bækgaarden Horse Festival. I går, torsdag, var der kvalifikation til lørdagens derby, og her red sidste års derby-vinder sig i spidsen

Copyright Ridehesten.com
Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT var gårsdagens bedste ekvipage i derby-kvalifikationen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Der er ingen tvivl om, at det kræver en stor portion mod og viljestyrke at ride ind i Bækgaarden Derby, der afholdes samme tidspunkt, hver evig eneste år, nemlig lørdag i uge 27. I går, torsdag, red de ryttere, der vil gøre sig forhåbninger om at deltage i stævnets helt store begivenhed på lørdag, kvalifikationen til derbyet. 

I gårsdagens derby-kvalifikation kunne rytterne prøve kræfter med nogle af de udfordringer, de kan møde på lørdag, når årets vinder skal findes. Det var blandt andet den stejle banket og naturforhindringer ud i skoven. Gårsdagens 13 forhindringer lød på 135 cm, og her skulle 15 ekvipager prøve kræfter med den udfordrende bane. Til trods for at himmelen åbnede sig et par gange, og den flotte græsbane derfor var lidt mere udfordret i løbet af dagen, klarede alle 15 ekvipager sig igennem banen og er dermed kvalificeret til at ride finalen på lørdag. 

Copyright Ridehesten.com
Anne-Kristine Rie Truelsen på den 14-årige vallak Quemoy KT var ligeledes vinder af sidste års Derby på Bækgaarden. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Én ekvipage klarede sig dog lidt bedre end de andre, nemlig sidste års derby-vinder, Anne-Kristine Rie Truelsen på den 14-årige vallak Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor. Dette makkerpar må siges at have stor succes med både et danmarksmesterskab og en derby-titel i 2023, samt et danmarksmesterskab og en god vinderchance for en derby-sejr i 2024 ligeledes. Ekvipagen klarede sig fejlfrit igennem kvalifikationen i den suverænt hurtigste tid, nemlig 92,69 sekunder. 

En anden dygtig ekvipage, der klarede sig rigtig godt på den udfordrende bane i går, var Kamilla Ladefoged Rasmussen på hesten Goldeneye e. Back Gammon/ Unistar. Også denne ekvipage klarede sig fejlfrit igennem banen i en hurtig tid, nemlig 95,52 sekunder, hvilket var nok til at sikre dem andenpladsen i årets derby-kvalifikation.

Copyright Ridehesten.com
Kamilla Ladefoged Rasmussen på hesten Goldeneye blev nummer to i kvalifikationen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

En lidt langsommere, men ligeledes utrolig modig ekvipage, var Veronika Matasova på hoppen Gettina V e. Blue Hors Bentley/ Londonderry, der også klarede banen fejlfrit i tiden 102,86 sekunder, hvilket resulterede i en tredjeplads. På fjerdepladsen var norske Madeleine Lien med Castlefield Jess e. O:B:O:S Quality 004/ Puissance. Ekvipagen var fjerde og sidste par, der klarede banen fejlfrit, og lige indenfor fejlfri tid, nemlig 104,49 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
På fjerdepladsen var norske Madeleine Lien med Castlefield Jess. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Lørdag gælder det finalen og titlen som vinder af dette års TG Horse Boxes Derby 2024, hvor vinderen ikke bare  løber med den flotte titel, men også intet mindre end 20.000 kroner samt et stævneskab sponsoreret af TG Horse Boxes til en værdi af over 20.000 kroner, så her er der virkelig noget at ride om for de dygtige og modige ryttere. Der er garanteret spænding, fart og modige ekvipager, når lørdagens finale skydes i gang på Bækgaarden. 

Copyright Ridehesten.com
Veronika Matasova på hoppen Gettina V red sig ind på en flot tredjeplads i gårsdagens derby-kvalifikation. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

Se stævnets start- og resultatlister her.


 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen