Andreas Schou fejlfri ved EM!

01-09-2021 10:54

Annika Knudsen Lorentsen

I dag starter EM i springning og de fire danske ryttere er klar til at gøre deres bedste de kommende dage. Vi følger konkurrencen løbende, og i dag vil vi løbende opdaterer omkring rytternes resultater i nyheden her. Der rides en tidsspringning og det betyder, at eventuelle fejl omregnes til tid

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen og Quinn 33. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

EM i springning i tyske Riesenbeck er i gang. Zascha Nygaard Andreasen, Konstantin Deeken Künnemann, Søren Pedersen og Andreas Schou er de udtagne danske ryttere, der skal kæmpe for at opnå det bedst mulige resultat, og med sig i Tyskland har de blandt andre landstræner Bo K. Møller

Dagen i dag byder på tidsspringning, og dagens resultat har indflydelse på både holdkonkurrencen og de individuelle resultater. Her rides efter metode C, som betyder, at eventuelle fejl på dagens bane bliver omregnet til tid, og vinderen er altså den ekvipage, der er hurtigst, når alle fejl er omregnet. Dagens resultater tages med videre i holdkonkurrencen, hvor de nationer, der har fire ryttere til start, kan fratrække det dårligste resultat. I dag rider rytterne altså både for deres individuelle rangering, samt deres nations rangering i holdkonkurrencen. 

Læs om planen for det danske hold i dagens konkurrence HER

Følg med live på ClipMyHorse eller på FEI's youtube kanal HER.

Se start- og resultatlister HER

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

SENESTE OPDATERING

13.26

Så har Andreas Schou og Darc De Lux netop redet en fremragende fejlfri runde ved EM. Parret kom sikkert rundt på banen og stoppede uret på 76,77 sekunder og en foreløbig 13. plads individuelt. 

12.28

Så har den tredje danske ekvipage været på banen. Her var det Søren Pedersen med Chico Z, som desværre ligesom de forrige to danskere fik to nedslag undervejs på banen, hvilket betyder, at de ender med en samlet tid på 86,56 sekunder. 

11.44

Konstantin Deeken Künnemann forsøgte virkelig at hente noget tid rundt på banen i dag. Desværre betød det også, at ekvipagen fik et nedslag på planken efter vandgraven og også på den sidste forhindring. Ekvipagens samlede tid endte derfor på 85,03 sekunder. 

11.29

Den første gruppe af holdryttere har redet. Danmark er placeret på en foreløbig 9. plads ud af de 12 nationer, der har haft deres første rytter til start. De nationer, der blot har tre ekvipager med, har endnu ikke været til start. Der er i alt 15 hold i holdkonkurrencen. I front efter de første ryttere er Holland, da deres første rytter, Frank Schuttert leverede et lynhurtigt fejlfrit ridt i tiden 74,28 sekunder. 

11.15

Zascha Nygaard Andreasen og Quinn 33 startede ekstremt godt ud, men på vandgraven blev det lidt stort og dermed fik ekvipagen problemer på det efterfølgende spring. To nedslag betød, at de skulle tillægge 8 sekunder til deres tid på 78,06 sekunder. Dermed slutter de med 86,06 sekunder.

10.58

Banen i dag byder på forhindringer med en højde på op til 160 cm og i alt 13 forhindringer, hvor ekvipagerne møder indtil flere dobbeltspring samt en bred vandgrav. 

10.51

De danske rytteres startnumre:

  • Nr. 5 - Zascha Nygaard Andreasen og Quinn 33
  • Nr. 19 - Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney
  • Nr. 37 - Søren Pedersen og Chico Z
  • Nr. 55 - Andreas Schou og Darc De Lux
Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney ved opvarmningen i går. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner