Amerikansk springrytter starter uden trense

23-03-2024 13:06

Den amerikanske springrytter Brendan Wise starter springstævner uden trense. Se videoen af det elegante ridt uden trense i en springklasse på 120 cm

Copyright Ridehesten.com
Brendan Wise startede en springklasse på hesten Lyric helt uden trense. Foto: Privat (video)
Nyheden fortsætter efter annoncen

En video af den amerikanske springrytter Brendan Wise har fået stor opmærksomhed på de sociale medier i løbet af de seneste dage.  På videoen ses den amerikanske springrytter gennemføre en springbane med en forhindringshøjde på 120 cm helt uden trense. 

Wise demonstrerer, hvordan han roligt og med fuld kontrol kan styre den brune hest Lyric rundt på banen og over forhindringerne blot ved brug af en cordeo. Parret klarer sig fejlfrit igennem banen, og de trenseløse ridt indbringer dem endda en placering som nr. 11 i klassen ud af 48.

Se videoen af det elegante ridt her:

På Wises Instagramprofil kan man se, hvordan han praktiserer den trenseløse stil, og han fortæller her, at han også på opvarmningen til springstævner rider hesten Lyric med blot en cordeo. 

I et interview med magasinet Noëlle Floyd fortæller Brendan Wise, at han påbegyndte den bidløse stil for flere år siden. Wise har tidligere redet westernridning, hvor han praktiserede ridning uden trense. Senere er han gået over til også at deltage i springstævner og ride dressur, hvor han har taget den trenseløse stil med sig. 

Ifølge Wise er der to fordele ved at ride uden trense. Først og fremmest forklarer han, at det kan gavne hesten, da rytteren til tider kan "stå i vejen for hesten", så den har sværere ved at bevæge sig frit og balancere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Derudover kan ryttere også drage fordel at metoden, da de i højere grad for trænet egenskaber som balance, samling, fleksibilitet og bevægelse, når man rider uden trense. Det fortæller Wise til Noëlle Floyd. Han understreger dog, at han ikke er "anti-bid". 

–  Det har jeg aldrig været, og det bliver jeg aldrig, fastslår Wise. Men med tiden har jeg med egne øjne set de fordele, der er ved også at træne uden trense. 

Danske ryttere følger trenden
For to uger siden var store dele af den danske hestesport  samlet til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og også her demonstrerede en rytter sine evner for trenseløs ridning. 

Her viste Steen Steensen Blicher og Spartacus en del af gallashowet uden trense til stor begejstring for publikummet i hallen.

Copyright Ridehesten.com
Steen Steensen Blicher og Spartacus til gallashowet. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opvisning var en slags duet mellem westernridning og dressur, og undervejs i programmet stoppede Blicher hesten op og tog kandaret af. På samme måde som Wise styrede Blicher Spartacus udelukkende ved brug af en cordeo. 

Se klip fra opvisningen herunder:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Oline Dall (@oline_dall)

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen