Amerikansk juniorrytter med danske heste

05-05-2022 18:09

Den amerikanske dressurrytter, Ella Fruchterman, har stor succes i de amerikanske juniorklasser, og det har hun med to dansk varmblodsheste

Copyright Ridehesten.com
Ella Fruchterman og Holts Le'Mans. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

17-årige Ella Fruchterman fra Kentucky har haft en meget succesfuld vintersæson i Wellington, Florida, med masser af placeringer og sejre – både nationalt og internationalt.

Ellas tophest i juniorklasser er den 11-årige DV-vallak Holts Le’Mans, der er efter L’Espoir/ De Noir og opdrættet af Kirsten Holt Rasmussen. Ella har haft Le'Mans i lidt over et år, og allerede mens deres partnerskab sidste år var meget nyt, tog hun ham med til de amerikanske ungdomsmesterskaber, der afvikles både individuelt og for hold. Ellas juniorhold fra Region 4 vandt guld, og Ella og Le'Mans blev individuelt nr. 5 i juniorküren.

I Danmark er Holts Le’Mans uddannet delvis af berider Ann Katrine Kejser og berider Mette Svare Ehlers. Kirsten og Børge Holt Rasmussen har ejet hesten frem til salget igennem berider Maik Kohlschmidt.

Copyright Ridehesten.com
Ella Fruchterman og Holts Le'Mans. Foto: Privat

Efter de flotte resultater ved North American Youth Championship fortsatte Ella og Le'Mans til US Festival of Champions, hvor de blev nr. 7, og de sluttede 2021 af med at blive nr. 3 i junior-ungrytterklassen ved US Dressage Finals.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I år har de redet flere CDI-klasser i Wellington, Florida, hvor det er blevet til deres første internationale sejr. De er nu rykket op som nr. 55 på FEI’s verdensrangliste for juniordressur, og Ella håber på at kvalificere Le'Mans til de samme mesterskaber, som de sidste år havde succes i.

Han har en meget stor personlighed. Han elsker at blive kælet med, og han skal altid følge med i alt, hvad der sker omkring ham. Vi har virkeligt knyttet stærke bånd, og en gensidig tillid vokser for hver gang, vi har været til stævne, hvor han altid giver mig 100%, fortæller Ella.

Copyright Ridehesten.com
Ella Fruchterman og Hannah Montana W. Foto: Privat

Ellas anden danske hest er den 13-årige hoppe Hannah Montana W e. Blue Hors Doolittle/ Sidney (opdr. Henrik Wiborg), der tidligere har været ejet af og uddannet op til Grand Prix af Sanne Svendsen. Hun overtog Hannah for under et halvt år siden og håber, at hun med den danske hoppe kan udvikle sig op igennem ungrytterklasserne.

Hannah og jeg er stadig ved at lære hinanden at kende, og hun er en supersød og mild hoppe. Vi red vores første stævne i Wellington i March måned for at kvalificere os til de amerikanske juniormesterskaber. Jeg håber, at jeg i efteråret kan starte hende i MA og Prix St. George, så jeg måske kan gøre mig fortjent til en USDF-sølvmedalje, slutter Ella Fruchterman.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald