Alternativt EM i Polen for de unge ryttere

14-05-2020 15:53

Mens FEI-europamesterskaberne for alle unge ryttere er aflyst, planlægges et alternativt mesterskab for ponyrytterne i Polen 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle FEI's europamesterskaber for de unge ryttere i 2020 er blevet aflyst. Vilamoura ridecentret i Portugal, der skulle være afholde EM for ung-, junior- og childrenryttere i springning udmeldte i går den 13. maj, at stævnet er aflyst, og samme melding kom der fra arrangørerne af EM for ponyryttere, der skulle have været afholdt i dressur, springning og military i polske Strzegom i dagene 15. - 19. juli. Alt sammen set i lyset af den corona-pandemi, der hærger Europa.

– Beslutningen er truffet i overensstemmelse med FEI og med hensyn til atlernes og alle andre deltageres sundhed, lyder det i en pressemeddelelse. – Vi har gjort vores bedste for at finde en nye dato, men det viste sig at være ekstremt svært at planlægge en stort stævne under skolesommerfeien i år. Vi er klar over, at for mange atleter var EM deres sidste chance for at konkurrere netop i deres alderskategori, så i stedet for FEI's Europamesterskab for ponyer planlægger vi et nyt stævne, som vi kalder “European Pony Masters" i september eller oktober.

Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI's generalsekretær Sabrina Ibáñez udtaler: – Efter alle deres store anstrengelser og hårde arbejde er det utroligt skuffende for Marcin Konarski og hans fantastiske team i Strzegom at skulle aflyse dette års EM for ponyer, og selvfølgelig er det også meget nedslående for de mange unge ryttere, der havde arbejdet frem i mod deres deltagelse i EM i Polen i sommer. Derfor er det pragtfuldt, at Strzegom er kommet op med en kreativ løsning i form a European Pony Masters, der giver ponyrytterne et alternativ i muligheden for at komme ud og starte et stort stævne senere på året.

– Det er utrolig trist, at springmesterskaberne også er blevet offer for denne pandemi. Ikke mindst når man tænker på, hvor meget arbejde der er lagt i forberedelserne. Til gengæld er det flot, at arrangørerne og det portugisiske rideforbund har været så proaktive, at de allerede har fremlagt et forslag om at flytte mesterskabet til 2021, hvilket vi i FEI's bestyrelse vil diskutere i næste måned, slutter Sabrina Ibáñez.

De unges EM i dressur skulle have været afholdt i Hartpury, England, og det var det første af EM'erne til at blive aflyst.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen