Alle danske veteraner EM-finaleklar

10-09-2023 06:48

Annika Knudsen Lorentsen

Senere i dag afholdes den individuelle finale ved veteran-EM, og efter gårsdagens vettjek, har alle fire danske ekvipager fået plads i finalen, og Natasja Kock Mogensen er på en foreløbig sølvmedaljeplads

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold til præmieoverrækkelse i holdkonkurrencen, hvor de endte som nr. 4. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Over to runder skal årets veteran-EM afgøres i eftermiddag, når 25 ryttere rider på banen i håbet om at sikre sig et godt individuelt resultat i mesterskabet. 

Fire danske kvinder har deltaget ved mesterskabet, som kun er åben for springryttere over 45 år, som ikke har redet højere end 135 cm i året op til mesterskabet. Alle fire har leveret gode runder, selvom det også er blevet til lidt fejl, som kostede en medalje i holdkonkurrencen. De fire danske ekvipagers resultater viste sig at være gode nok til at sikre dem en plads i top-25, som er det antal, der kommer med i dagens finale. 

Inden gårsdagens dyrlægetjek var Rikke Kjær placeret som nr. 30, som det dårligste danske resultat, mens Natasja Kock Mogensen var placeret som nr. 4, som det bedste danske resultat. Men på grund af frameldinger og fordi nogle heste ikke blev godkendt i gårsdagens dyrlægetjek, er der rykket rundt på placeringsrækkefølgen. Det betyder, at Rikke Kjær rider ind i finalen som den første rytter på en foreløbig 25. plads, mens Natasja Kock Mogensen er placeret til en foreløbig sølvmedalje, og hun rider derfor ind som næstsidste rytter i finalens første runde. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

De to andre danske ryttere i finalen, er Louise Rich og Jeanet Glud Jørgensen, og de rider på banen som henholdsvis nr. 6 og 10. 

– Både den ekvipage der lå i front og den der lå 2'er kommer ikke til start i finalen, og det betyder, at Natasja lige nu ligger til sølv, med kun en spansk rytter foran sig. Vi er alle fire kommet i den individuelle finale, fortæller Rikke Kjær fra den danske lejr.

Klassen starter kl. 16.00.

Se startlisten for første runde af finalen.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen