Alfarvad erobrer Zangersheide

05-04-2014 14:21

Stutteri Alfarvad har med fire heste taget turen fra Nordjylland til Belgien for at konkurrere på den internationale scene. - Det er utroligt spændende at have dem med hernede, siger stutteriets indehaver, Susanne Hansen.

Copyright Ridehesten.com
Zahr Alfarvad og Christian Petersem.

I disse dage er det tre uger lange springstævne Z-Tour i fuld gang på belgiske Zangersheide, og en lang række danske springryttere er af sted for at konkurrere på de traditionsfyldte arealer. Blandt de danskredne heste kommer hele fire af dem fra stutteriet Alfarvad i Dronninglund.

Det drejer sig om  14-årige Zahr Alfarvad Z (e. Zandor Z/ Landaris), 10-årige Quecia Alfarvad Z (e. Quinar/ Centauer), 7-årige Zizi Alfarvad Z (e. Zandor Z/ Arizona Alfarvad) og 6-årige Diana Alfarvad Z (e. Douglas / Concorde). Sidstnævnte er et indkøb, men de tre første alle er avlet på det nordjyske stutteri.

- Det er en fornøjelse. Det er utroligt spændende at have dem med hernede, men også nervepirrende, siger Susanne Hansen, som er indehaver af Alfarvad, og som stående uden for banen ser sine heste konkurrere.

Hun har overtaget stutteriet fra sin far, den nu afdøde avler J.E. Jensen. Til Zangersheide er de fem mand af sted - Susanne Hansen selv og hendes mand, to ryttere og en staldpige.

Det er gået ganske godt til i det belgiske. Blandt andet har Christian Petersen og Zahr Alfarvad Z vundet en 130-klasse og hentet placering i en 
135-klasse. Zizi Alfarvad Z har med til Mathias Nørheden Johansen i sadlen fået syvendepladser i to 125-klasser, ligesom de har sprunget sig til en tredjeplads på 130 centimeter. Diana MZ er med Christian Petersen i sadlen blevet nummer ti på 125 centimeter.

Den nordjyske delegation vender snuden hjemad i morgen, søndag.

-  To uger er nok for hestene. Vi håber, at de har fået nogle gode ture - vi er her ikke bare for at vinde, men for at give hestene noget erfaring, siger Susanne Hansen.
 .

 

 

.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen