Adriano B forbliver på danske hænder

03-11-2021 16:57

I en årerække har Adriano B ført adskillige ponyryttere til den absolutte top indenfor ponydressuren og det får den tidligere europamester nu endnu engang muligheden for, da en dansk rytter har overtaget tøjlerne fra Sophia Boje Obel Jørgensen

Copyright Ridehesten.com
Sophia Boje Obel Jørgensen og Adriano B med EM-sølvmedaljen i 2020. Foto: FEI/Lukasz Kowalski

Ponyen Adriano B e. De Angelo B/Flying Dream har siden 2015 været med til at vinde adskillige medaljer hjem til Danmark ved EM. Den mulighed bliver der også fremover, da Sophia Boje Obel Jørgensen netop har offentliggjort at hun har solgt den rutinerede herre til danske Laura Qvist

Adrianos karriere startede her i Danmark med Karoline Rohmann i sadlen og sammen nåede de at deltage ved EM både i 2014 og 2015, hvor de  var med til at sikre Danmark en bronzemedalje for hold i 15. Herefter overtog Claudia Kjær tøjerne på den røde vallak og frem til 2017 formåede ekvipagen at ride flotte internationale placeringer hjem. 

I starten af 2018 blev det Alexander Helgstrand  som overtog Adriano og det blev startskuddet til adskillige individuelle EM-medaljer til Danmark. Samme år blev det til EM-sølv både for hold og to gange individuelt, hvorefter det i 2019 sensationelt blev til 3 x guld ved EM. Den stime af forrygende resultater formåede Sophia Boje Obel Jørgensen at bibeholde da hun efterfølgende overtog tøjlerne i 2020, hvor hun og Adriano vandt 3 x sølv ved EM. Her i år blev det til sølv for hold, men de red to bronzemedaljer hjem individuelt. 

Sophia og Adrianos sidste stævne blev dermed individuelt DM i sommers, hvor de overbevisende vandt mesterskabet med over 83% i kür og samlet vandt med hele 10% foran nærmeste konkurrent. 

Dermed får Laura Qvist endnu en EM-medaljetager i stalden, da hun i forvejen har ponyen Der Kleine Lord e. Der Feine Lord AT/Chantre B, som tidligere har vundet EM medaljer for både hold og individuelt i 2014 med britiske Alexandra Hellings.

Copyright Ridehesten.com
Laura Qvist og Der Kleine Lord var i år med til at vinde DM for hold. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen