Åbent hus på Katrinelund

27-04-2014 09:31

Rikke Larsen

Solen stod højt på himlen, da Katrinelund lørdag afholdte det årlige Åbent Hus, hvor hingste og afkom blev vist frem på udendørsbanen 

Hestefolk fra nær og fjern havde taget turen til Katrinelund lørdag, hvor der var fremvisning af hingste og afkom. Ib Kirk startede dette års Åbent Hus på ryggen af en westernhest. 

Den 4-årige Blue Hors Zack/De Noir (Opdr. Marie Østlund) lagde ud. Denne hingst har en meget interessant moderlinje, i det mormoderen sølvmedaljehoppen Antoinette, både ridemæssigt og avlsmæssigt har markeret sig. Hoppen opvoksede på Katrinelund og deltog ved UVM i Verden inden hun blev avlshoppe. Foruden Zodiacs mor Marie Antoinette, er hun også mor til årets hoppe i 2011, Primadonna. Zodiac opnåede ved materialprøven 815 point og er blevet færdigkåret ved Hingstekåringen i Herning 2014. Publikum fik også mulighed for at se tre afkom af Zodiacs første følårgang. 

5-årige De l´or e. Dancier/Rotspon var ved Hannoveraner kåringen 2011 publikums favorit. Han er fremtidens hingst med tre store regulære gangarter, hvor især galoppen kan fremhæves. Han har en interessant afstamning, hvor der bl.a. er Absats på begge sider. Planen med De l´or er i år, at han skal deltage i dressurchampionatet. 

Den 4-årige springhingst Sandro`s Adel e. Sandro Boy/Centadel viste publikum, at han har masser af kapacitet og bascule, han er forsigtig og har en smidig bevægelse. Han er ridelig og avlet ud af præstationshest på noget af Europas bedste springblod. Hans far Sandros Boy har mange S-sejre.

Den nykårede 3-årige hingst Dice e. Desperados/Lantaan var præmiehingst i Hannover. Han er faktfast, stabil og viser kraft og bæring. Han er efter Desperados, der med Kristina Sprehe i sadlen i øjeblikket er med til at dominere de Europæiske dressurbaner, og han er på det tysk landshold, der vandt medaljer ved OL i London og ved EM i Herning sidste år. 

3-årige Freestyle e. Fürstenball/Blue Hors Don Romantic er en topmoderne, højtstillet og ædel hingst, og på Katrinelund er han i øjeblikket den mest benyttede hingst. Han har meget knæ- og haseaktion, god overtrædning og en gnist til at arbejde. Han har også vist, at han er god og meget taktfast i longe. På modersiden er den statspræmierede Delilah mor til 11 kårede sønner og mange S-heste i dressur.

Den 4-årige springhingst Cantolar e. Canstakko/Singular Joter var fløjhinst i Herning 2013. Han er ud af hannoveranerstamme 460 og hans mor Singular´s Queen har givet mange S-springheste. 

Endnu en springhingst viste sine talenter, den nykårede 3-årige Complete e. Coupe de Cour/Raphæl, der under hans 10 dages test viste at han er ridelig, samarbejdsvillig med en god rummelig galop, og god bæring og balance. Hans fader Coupe de Cour har opnået mange store resultater på de internationale springbaner.

18-årige Crelido e. Calido I/Raimondo viste, at han still er going strong og ikke ligner en hest, der er på vej på pension. Han var årets hingst i 2012, og har bevist, at han både han avle topdressur og springheste. Han er bl.a. var til Chamør, der deltog ved UVM i Verden og som videreuddannes af Holga Finken. På springsiden har han med Damgaardens Extens også bevist, at hans afkom han markere sig internatinalt.

På Katrinelund kan man i år glæde sig over, at Tailormade Temptation e. Tuschinski/Harleem er kommet "hjem" igen og står til rådighed for hoppeejerne. Hingsten har nogle år været under uddannelse hos den tyske dressurrytter Heike Kemmer, og vil i bedækningssæsonen blive holdt igang af Lars Bækgaard, inden den går tilbage til sin ridekarriere i Tyskland. Temptation har de seneste år markeret sig ved DV´s følskuer og hoppekåringer, og ved Eliteskuet har han de seneste tre år været far til årets hoppe.

Læs mere på Katrinelunds hjemmeside HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen