760 heste på vej til Herning

02-03-2017 18:00

Så er listen over de internationale ryttere til Herning Horse Show klar, og sikke et felt af topryttere og spændende hingste vi kan glæde os til at se i Herning

Nyheden fortsætter efter annoncen

460 internationale spring- og dressurheste er ventet i de internationale spring- og dressurklasser under Herning Horse Show, som begynder onsdag den 8. marts og slutter søndag den 12. marts i MCH Messecenter Herning. Foruden de internationale heste skal der findes plads til knap 300 hingste til kåring, deltagere i Unghestechampionatet og show-heste. Ialt 760 heste vil stå i bokse i hal C og i de nyrenoverede stalde på landsskuepladsen. 

Topfelt i springning
Listen over springryttere tæller nogle af springsportens store profiler, og yngre talenter godt på vej. Foruden rytterprofilerne vil de avlsinteresserede også få lejlighed til at se flere interessante avlshingste i sporten. Hele den hjemlige springelite bakker op omkring arrangementet anført af Søren Pedersen, som har en forrygende flot vintersæson bag sig. 

162 heste deltager i CSI***, 200 heste i CSI* og så er er 60 unge talenter i youngsterklasserne. Tre af de ryttere, som sidste weekend red fejlfrit i Europafinalen i World Cup, Göteborg er på plads i Herning. Det gælder først og fremmest vinderen Henrik von Eckermann, der også skal være testrytter i Katrinelund Unghestechampionat samt tyske Holger Wulschner og norske Pål Flam. De seneste tre års vindere af Grand Prix-klassen ved Christmas Show er også på startlisten, og det samme er seks af de ti placerede ryttere i Grand Prixen i Warszawa sidste weekend. Ellers tæller listen kendte ryttere som: Alexander Zettermann, Janne Friederike Meyer, Carsten-Otto Nagel og Peder Fredricson med mange flere.

Dansende dressurheste
I de internationale dressurkonkurrencer kan publikum glæde sig til at se Daniel Bachmann Andersen på de to talentfulde Blue Hors hingste; Zack og Don Olymbrio. De to hingste ser ud til at have kurs mod toppen af dansk dressursport, og det bliver rigtig interessant at se, hvad de internationale dommere vil belønne hingstene med i Grand Prix-klasserne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Desværre er ingen af de danske OL-deltagere på startlisten i Herning, men så kan publikum glæde sig over et gensyn med sidste års vinder af Grand Prix kür, OL-finalist Severo Jurado Lopez som igen på startlisten - i Herning med to nye Grand Prix-heste. OL-finalist Dorothee Schneider kommer til start i konkurrenceklasserne, og hende kan publikum glæde sig til at følge, når hun skal teste dressurhestene i Blue Hors Unghestechampionat. Fra Sverige kommer OL-rytter Mads Hendeliowitz.

Lille tur med store stjerner
KWPN-hingsten Vitalis redet af Isabell Freese vandt NürnBerger Burgpokal-finalen med en flot score på 79,220%. Parret må derfor være storfavorit i lilletur, men der er ingen tvivl om, at de danske ekvipager kommer til at give Vitalis kamp til stregen for Carina Nevermann Torup kommer til start med de to guldmedaljehopper Grevens Sa'Va' og Sirikit mens berider Maria Anita Andersen, som står bag den populære dressurtræningsserie i magasinet Ridehesten, er til start med Placido Domingo. Daniel Bachmann Andersen er meldt på de to unge hingste Blue Hors Veneziano og Blue Hors Zatchmo. 

Se listen over de deltagende ryttere på Herning Horse Shows hjemmeside, du finder siden HER

 

 

I magasinet Ridehestens aprilnummer kan du læse alt om Dansk Varmblods hingstekåring.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen