50.000 euro i unghestechampionat (video)

09-08-2020 15:44

Britt Carlsen

Flere af Tysklands bedste ryttere er til start hos landsholdsrytter Søren Pedersen i Wildeshausen, hvor rytterne bl.a. rider om godt 50.000 euro i Deisterchampionatet for 5-, 6- og 7-års heste af helt fremragende kvalitet

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen og 3Q Lord Mydas kom ind på fjerdepladsen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De senere år har jeg glædet mig meget over den stigende kvalitet i det hjemlige Dansk Ride Forbunds PAVO championat, men jeg må også indrømme, efter at have set de tilsvarende championater i Tyskland denne weekend, at vi har et stykke vej endnu. Kun til UVM på Zangersheide, er der ungheste til start af samme kvalitet, som i dag har gået finalen i Deisterchampionatet. Familien Pedersen har slidt for at få rammener omkring stævnet helt i top, og det er i høj grad lykkes. Samarbejdet med Paul Schockemöhle har resulteret i det meget veldoterede championat, hvor der var 10.000 euro til de placerede i 5-års finalen, 17.000 til 6-års hestene og hele 25.000 euro på højkant i championatet for 7-års heste. De gode doteringer, og den velfungerende stævneplads har lokket nogle af Tysklands bedste ryttere til start. Søren Nørgaard Pedersen skulle selv have redet flere heste ved stævnet, men et uheld på opvarmningen lørdag middag kostede et brækket ben. Han har så lidt bedre tid til at nyde kvaliteten af hestene og ridningen i championaterne. – Jeg tror vi har 5-6 OL-medaljevindere til start, fortæller han.

Han og Paul Schockemöhle har arrangeret tre stævner hver på deres rideanlæg, for at give rytterne en startmulighed, og en chance for at uddanne og udvikle deres heste frem mod næste sæson. I lighed med Danmark har også tysk ridesport været under pres på grund af nedlukningen som følge af coronapandemien. Da Søren åbnede for tilmelding til sine stævner, gik der godt to minutter, så var klasserne fuldt tegnede, så også syd for grænsen er der et enormt behov for at ride stævner, som et led i hestenes uddannelse.

Fremragende championater
Som vi kender det fra det hjemlige championat, så bliver hestene i 5-års championatet stilbedømt af tre dommere, der giver en karakter med decimal. Hver dommer giver sine karakterer, og klassen otte bedste ryttere mødes i omspringning, hvor det igen er stilen, som er afgørende. Det blev til ligeplacering mellem Lennard Runge/Cash Blue PS e. Casalico og Eiken Sato med Contino-Quick PS e. Contendro begge med 9,55 points.

I klassen for 6-års heste var det igen den japanske landsholdsrytter Eiken Sato, der med sin flydende, lette ridestil, red fra konkurrenterne i omspringning på tid. I denne klasse på Obelix van’t Merelsnest.

Copyright Ridehesten.com
Jonathan Hvalsø Saul havde kvalificeret både en 6-og denne 7-års hest Carter ind i championatsfinalerne. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Jonathan Hvalsø Saul, der er i beriderlære hos Böckmann havde kvalificeret Leave the Light On ind i finalen for 6-års heste, men de nåede ikke frem til omspringningen blandt de 8 bedste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med navne som Meredith Michaels-Beerbaum, Marco Kutscher, Toni Hassmann og Patrick Stühlmeyer til start i championatet for 7-års heste, så var det en udpræget fornøjelse at se dette championat, der blev afgjort af en hoved- og omspringning.

Lars Bak Andersen havde to heste til start og Jonathan Hvalsø Saul en i det skrappe selskab. Lars åbnede med et fejlfrit ridt på Upper East e. Uriko, og sluttede klasse med endnu en fejlfri runde med 3QLord Mydas e. Mylord Carthago, og kvalificerede sig dermed til afgørelsen på tid. 16 ryttere var fejlfrie efter hovedspringningen, og i omspringningen blev der virkelig kæmpet for en topplacering. Lars Bak Andersen red sig ind på en fornem fjerdeplads i det skrappe selskab, og klassen blev vundet af den amerikanske landsholdsrytter Chloe Reid og Crossover foran Patrick Stühlmeyer/Melaro og Otto Vaske/Adventador S.

Det er den højest doterede klasse for 7-års heste i Tyskland, fortæller Lars Bak Andersen om championaterne, og som man kan høre i video'en her i nyheden, så har han stor ros til Søren Pedersen for et fremragende stævne. 

Det var en udpræget fornøjelse at se kvaliteten af den ridning, som blev vist i championatet, naturligvis anført af de tyske landsholdsryttere, men også af et stort antal ryttere, med erfaring netop i uddannelse af unge springheste.

Selvom stævnet blev afviklet med et minimum af tilskuere, var der en god stemning. Banen var pyntet op, og der blev solgt varme retter, kager i lange baner, og konsumeret adskillige kilo is i sommervarmen, og enkelte forfriskende cocktails til publikum.

Se resultater HER

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing