Den regerende mester er klar til DM

09-08-2020 18:00

Britt Carlsen

Den regerende danmarksmester Søren Møller Rohde melder klar til DM, og det samme gør Lars Bak Andersen og Lars Nørgaard Pedersen efter fine runder i Grand Prix-klassen hos Pedersen Sporthorses

Copyright Ridehesten.com
Den regerende danmarksmester Søren Møller Rodhde og Todt un Prinze Ask ser ud til at være på vej i topform forud for DM om halvanden uge. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Det var en fornuftig stor 3-stjernet Grand Prix-bane, som mødte rytterne i den afsluttende klasse hos Pedersen Sporthorses søndag eftermiddag. Og dermed blev banen en god opvarmning til DM hos Absolute Horses om halvanden uge, for de tre danske deltagere. Netop forberedelserne til DM var en af grundende til, at den regerende mester Søren Møller Rohde havde taget Todt un Prinze Ask med til Tyskland denne weekend. Det har ikke været så let at forberede hestene på det kommende mesterskab, i en tid, hvor både de hjemlige og udenlandske stævner har været aflyst. Derfor var Søren rejst ned til Søren Pedersen for at bruge hans stævne til den sidste finpudsning, og som man kan høre ham fortælle i videoen her i nyheden, så er det absolut ikke sidste gang, han er til stævne hos familien Pedersen. 
Søren fik et let bagbensnedslag med Todt un Prinze Ask på en bølget planke, som bestemt også volte andre problemer i klassen med 51 deltagere.

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen og den hjemmeavlede Grafitti P. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Lars Nørgaard Pedersen og Lars Bak Andersen havde begge to heste med i klassen. Lars red hingsten Bøgegårdens Gladiola e. Graf Stakkato gennem banen med 12 fejl. Det var en enkelt linje, som kostede de tre nedslag, resten af banen blev løst på bedste vis af den 8-årige hingst. – Han skal lige vænne sig til højde, forklarede Lars efter sit ridt, som han, på den baggrund var ganske godt tilfreds med. Lars var også til start med Grafitti P e. Bøgegården Graf Stakkato, som han selv har opdrættet. Den 10-årige Dansk Varmblods vallak sprang helt uimponeret, men sidst på banen fik de et let nedslag. – Hellere her end til DM, konstaterede Lars tørt, da han red ud, og både han og Søren ser ud til at komme til DM i topform. 

Det samme gør sig også gældende for Lars Bak Andersen, som med Colina e. Colman fik et let nedslag på sidste forhindring. Lars var næsten blevet sprunget ud af sadlen på de to sidste oxere af hoppen, der springer med et vældigt overskud. Og med 3Q Qalisya e. Stedinger fik han to nedslag. 

11 ryttere kom ind i omspringningen, og vinder blev Guido Jun. Klatte med Asagan M - se resultatet HER

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner