Lars Pedersen i front med Gladiola (video)

21-08-2020 18:29

Britt Carlsen

DM for seniorer hos Absolute Horses blev særdeles seværdig med rigtig god sport og flotte ridt. Lars Nørgaard Pedersen lagde sig i spidsen med den kun 8-årige avlshingst Bøgegården Gladiola

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen har lagt sig i spidsen for DM med alvshingsten Bøgegården Gladiola. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

– Den skal lige vænne sig til højden, sagde Lars Nørgaard Pedersen om den 8-årige hingst Bøgegården Gladiola e. Bøgegården’s Graf’s Stakkato (opdr. Bøgegården), da jeg mødte ham til stævne hos hans bror Søren for et par uger siden. Det må man sige er gået stærkt, for i dag sprang hingsten helt uimponeret på den store bane, og hurtigst af alle. Lars red også sin egenopdrættede Graffitti P e. Bøgegården’s Graf’s Stakkato, der er lidt mere rutineret på højden, men han fik et nedslag. Og dermed har Lars valgt, at ride videre på Gladiola i mesterskabet.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc de Lux ligger lige nu på andenpladsen i mesterskabet. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Andreas Schou ligger nu på andenpladsen i mesterskabet med Darc De Lux. Andreas har tidligere vundet DM, men ikke på hjemmebanen de seneste 10 år, hvor mesterskabet har været afviklet på hans ridecenter i Sommersted. Han har dog et godt udgangspunkt til søndagens to runder. – Jeg er meget, meget glad, sagde Andreas efter klassens afgørelse. Darc de Lux er blot 9 år, og det passede ham fint, at Darco-sønnen leverede så god en runde, da hans mere erfarne Quadrosson Ask bare skulle have en træningstur i dag inden det internationale stævne i Dammen næste weekend.

Copyright Ridehesten.com
21-årige Adam Sparlund Olesen og Unicorn's Love Me Tender har redet sig ind på en tredjeplads. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Beriderelev Adam Sparlund Olesen red sig ind på tredjepladsen med Unicorn’s Love Me Tender e. Contender (opdr. Janni Thermann) Adam er 21 år, og det er hans første start i senior DM, og hesten har ikke så meget erfaring på dette niveau. – Jeg er helt overvældet og glad, sagde han efter sit ridt.

Tina Lund er som regel god for en topplacering i de danske mesterskaber. Hun har været hjemme fra sit andet hjem i Dubai, og har trænet hos Riders Club. I mesterskabsklassen red hun Centina e. Cento ind på fjerdepladsen, men med et nedslag undervejs. Klassen i dag blev redet efter metode C, hvor fejl omregnes til tid. Og bommen kostede hende sejren i dag.

Nu omregnes rytternes tid til fejl, som de tager med sig ind i søndagens to finalerunder. Landstræner Bo K. Møller udtalte efter mesterskaberne, at vi har set rigtig god sport hele dagen. Jeg syntes der blev vist rigtig god ridning, så det ser godt ud.

Se resultatet af klassen HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner