5 af 10 danskere i Grand Prix afgørelse

21-10-2017 21:02

Britt Carlsen

Stutteri Ask Grand Prix springning i Boxen her til aften fik jublen til at runge, for hele 5 ud af 10 ryttere i omspringningen var danske og Emil Hallundbæk sluttede i top tre

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk red sig ind på 3. pladsen i Stutteri Ask Grand Prix.

To af de fem danske ryttere i den vanvittig spændende Stutteri Ask Grand Prix er første års ungryttere - og de er danske! Christina Nielsen og Griffin  sluttede på 8. pladsen og  Emil Hallundbæk og Chalisco var fejlfri i omspringningen, men han kunne desværre ikke holde den føring han sikrede sig, for efter ham kom der to stærke tyskere og vinder blev den internationale toprytter Holger Wulschner og BSC Skipper.
- Det er et helt super stævne, jeg var her i marts (til Dansk Varmblods Hingstekåring) og det var fantastisk, men dette stævne er også rigtig godt, fortalte Holger Wulschner efter sejren. Han fortalte, at hele stævnepladsen er super med god plads til lastbiler, plads til træning, bunden er super og det samme er forholdene for hestene. Det gør også stævnet til en god oplevelse for de unge heste. Hans hest BSC Skipper har haft pause siden det internationale stævne i Calgary i Canada, så han var meget begejstret for, hvordan hesten sprang i aftenens Grand Prix. - Det her er et stævne, som virkelig er lavet for ryttere og heste, understregede han, og så sluttede han med at sige, han helt sikker vil komme tilbage til Herning, når Dansk Varmblod arrangerer hingstekåring og internationale dressur- og springkonkurrencer. 

Michael Aabo fik en tidsfejl i hovedspringningen på den enormt velspringende Its the Senator, og han nåede lige netop med i omspringningen blandt de 10 bedste efter hovedspringningen. Og da han kvitterede med et fejlfrit ridt, avancerede han til femtepladsen. Lige efter fulgte Søren Pedersen, som med Tailormade Chaloubet fik et nedslag, men var hurtigst af alle med fejl. Zascha Nygaard Andreassen og den særdeles sporty og eminent springende Chameur fik desværre et stop på sidste forhindring. 
Maria Hjort Frederiksen og Duble samt Lars Bak Andersen og Arcado L fik begge et nedslag i hovedspringningen, men de var så hurtige, at de blev placeret i klassen som nr. 11 og 12. 
En klar dansk succes som landstræner for de unge ryttere Bo K. Møller også glædede sig over. - Det er vildt godt med to ungryttere i omspringningen, og det bekræfter at de gode arbejde de har lavet begynder at blive stabilliseret på et højere niveau.

Banebygger Bo Bak Andersen havde designet en helt suveræn god bane, som fik publikum ud på spidsen af stolene, og som klassens vinder Holger Wulschner opsummerede: Banebyggeren har gjort et super godt job under stævnet. 

Se resultatet af klassen HER

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner