4,5 mio kr. for kåret hingst i Ermelo

31-07-2016 07:11

Lørdag blev der afholdt auktion i Ermelo under navnet Excellent Dressage Salges, hvor hovednavnene var den kårede hingst og UVM-finalist Four Legends samt hingsteføllet Lelegro, der er helbror til verdenshesten Valegro

En hurtig rundspørge blandt det danske publikum fastslog, at de udbudte hollandske føl ved Excellent Dressage Sales ikke er på højde med føllene på den danske Elitefølauktion. Der var mange flotte typer, men få med virkelig gode bevægelser. Ikke desto mindre gik de gennemgående for meget gode priser. Prishøjdepunktet blandt føllene blev hoppeføllet Lady Jane e. Apache/ De Niro, der fik hammerslag på 52.000 euro. Hingsteføllet Lelegro, der er helbror til verdens bedste dressurhest Valegro e. Negro/ Gerswin, blev solgt for 50.000 euro til England - svarende til 372.000 dkr. Et føl der på auktionsdagen ikke formåede at vise nogen bevægelsesmæssige højdepunkter.

Auktionskollektionen var blandet med mindre grupper af føl og rideheste/hingste. Størst interesse var der for den smukke 6-årige hingst Four Legend e. Wynton/ Ferro, der var i UVM-finalen i Verden sidste år og som forleden blev nr. 5 i kvalifikationen for 6-års her i Ermelo, hvor hingsten blandt andet fik 9,5 for trav. Buddene løb op i 605.000 euro, før hammeren faldt, og det svarer til 4.500.000 dkr.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen