2024: Et år med medaljedrømme

13-02-2024 10:06

Trine Askjær-Jørgensen

2024 er som bekendt et OL år, hvor vi kan se frem til at følge mange spændende sportsdiscipliner i Paris. Én af de discipliner, hvor Danmark forventes at være stærkt repræsenteret, er dressur

Copyright Ridehesten.com
Dressurlandsholdet bestående af Carina Cassøe Krüth, Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen med elitesportschef i dressur Anne-Mette Binder i midten, som i 2022 vandt VM-guld. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2022 og 2023 har dansk dressur stået for fantastiske resultater, hvor særligt holdguldmedaljen ved VM i Herning var af historisk karakter, idet Danmark aldrig før har vundet sådan én. Derudover vandt Danmark i 2022 også Nations Cup i både Falsterbo og Aachen samt guld for hold ved NM.

I 2023 har de danske dressurryttere igen stået for nogle fantastisk flotte resultater, hvor det blandt andet blev til holdbronze og individuelt sølv ved EM i Riesenbeck, individuelt sølv og bronze ved World Cup-finalen, mens Danmark også vandt Nations Cup i Compiègne og Falsterbo samt tog sølv for hold ved NM.

Da det danske dressurlandshold vandt VM-guld i Herning, blev Danmark øjeblikkeligt kvalificeret med et hold til OL i Paris. Holdet udgøres af tre ekvipager og en medrejsende reserve-ekvipage i tilfælde af sygdom hos enten hest eller rytter. Hvem de fire ekvipager bliver vides ikke endnu, og inden den beslutning tages, venter mange store stævner, hvor rytterne, som er en del af Dansk Ride Forbunds OL-potentialegruppe, skal ud at høste erfaring og måle sig med resten af verdenseliten. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Hvordan kvalificerer man sig til OL?
Fra den 1. januar 2023 og frem til den 24. juni 2024 kan man kvalificere sig til OL i dressur. Den enkelte ekvipage skal for at kvalificere sig have opnået minimum to gange 67% ved et 3-stjernet, internationalt stævne. Desuden skal procenten opnås i konkurrencer, hvor der er mindst en dommer med 5-stjernet status, som ikke er af samme nationalitet som rytteren selv.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På nuværende tidspunkt har Danmark en stor gruppe dressurekvipager kvalificeret til at ride OL i Paris. En del af de kvalificerede ryttere råder også over flere heste på rette niveau, takket være dedikerede hesteejere, som sørger for at holde disse gode heste ”på danske hænder".

Copyright Ridehesten.com
Det var et historisk øjeblik, da Danmark i 2022 vandt VM-holdguld. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Tætpakket program med input fra eksterne eksperter
Allerede i løbet af de første måneder af 2024 mødes rytterne i potentialegruppen ved fire træningssamlinger, for skal man være bedst muligt forberedt på at deltage ved OL, skal der være styr på selv de mindste detaljer. Det gælder alt fra planlægning af rejsen til finjustering af ridningen.

Ved træningssamlingerne kan rytterne og deres personlige trænere sparre med hinanden, elitesportsteamet og ikke mindst den tekniske rådgiver, Wolfram Wittig, som for tredje år i træk understøtter seniordressurens elitegruppe på konsulentbasis.

Wolfram Wittig er en af flere eksterne eksperter DRF konsulterer og stiller til rådighed for rytterne. Blandt disse eksperter er der desuden Team Danmarks ernæringsfysiolog, Pernille Björklund, og fysioterapeuterne Alejandro Bugge og Richard Thomas samt Team Danmarks sportspsykolog Anders Bendixen. Alle fem konsulenter er til rådighed for rytterne, som kan søge hjælp og individuel vejledning, så de sikrer et optimalt grundlag for en god præstation. I OL-året rejser Alejandro Bugge, Anders Bendixen, Wolfram Wittig sammen med hestefysioterapeut Vivian Lock, landsholdsdyrlæge Frederik Nielsen og elitesportschef Anne-Mette Binder med til en række iagttagelse- og udtagelsesstævner samt OL i Paris.

/Dansk Ride Forbund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner