2. Plads i Falsterbo til Hoffmann og Qustello

11-07-2024 20:13

Det har været finaledag for de 5- og 6-årige heste til Falsterbo Horseshow i dag. Flere danske ekvipager var kvalificerede, og det er blevet til gode ridt med dagens bedste resultat til Josefine Hoffmann og Qustello L

Copyright Ridehesten.com
Josefine og Qustello L tog en flot 2. plads i dagens 6-års finale i Falsterbo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vejen til Falsterbo er lang - og ikke kun fordi stævnet ligger i Sydsverige. De danske heste kvalificeres gennem championatskvalifikationerne herhjemme i PAVO og DRF's dressurchampionat, og når de så er i Falsterbo, er det også kun de 12 bedst placerede på førstedagen, der får lov at ride med i den prestigefyldte finale. Den ære tilfaldt til dette års Falsterbo Horseshow hele tre danske ekvipager i hver af de to alderskategorier. 

Finalen for de 6-årige heste blev vundet med høje karakter, der gik til Jessie Johansson på Hannoveranervallakkan Dalton de Prepinson med 79,89%. 2. pladsen var tilgengæld dansk og gik til Josefine Hoffmann og Qustello L e. Quantensprung/ Hohenstein E.H. (opdr. L Horses), der var lige i hælene på den svenske vinder med 79,56%. De fik klassens højeste kapacitetskarakter på 9 og tårnhøje karakterer med 9 for trav og svimlende 9,8 for galop. Skridtkarakteren på 7,5 og et knap så sikkert program som Jessies trak dog ekvipagen ned på 2. pladsen i det yderst tætte kapløb. 

Der var mange Dansk Varmblods-heste i klassen, både med danske og udenlandske ryttere, og hele fire DV-heste kom på stribe i placeringsrækkefølgen. Svenske Lovisa Wessblad på DV-vallakken Redhead (Redneck) e. Revolution/ Blue Hors Zack blev nr. 6 med 75,44%. Kenneth Damgaard og DV-hoppen Uno Very Light Sun e. Vitalis/ Uno Don Diego (opdr. Stutteri Uno Aps) indtog 7. pladsen med 74,93%. De blev efterfulgt af Silje Bakken og DV-vallakken Lille Kærgårds Sisco e. Blue Hors Don Olymbrio/ Stedinger (opdr. Louise Lundgaard Nissen), der placerede sig på 8. pladsen med 74,52%. Den svenske, men danskboende Emma Ahlberg og DV-sølvmedaljehoppen Franka e. Franklin/ Fürstenball (opdr. Bodil og Jan Pedersen) blev nr. 9 i dagens finale.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow købte Django som føl. Nu er de blevet nr. 4 i Falsterbo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos de 5-årige heste i Folksam championatsfinalen blev det Susanne Barnow og Kjeldgårdens Django e. Hesselhøj Donkey Boy/ De Noir (opdr. Jørgen Nielsen), der var bedste danske ekvipage. De fik 75.46% og en kapacitetskarakter på 8,5, hvilket sikrede dem en 4. plads. Også Selina Solberg Vittinghus på Atterupgaards Stirling Moss e. Sezuan's Donnerhall/ Bon Bravour (opdr. Stutteri Atterupgaard) og Ditte Mikkelsen DM Dreamcatcher e. Don Martillo/ Londonderry (opdr. Ditte Mikkelsen) var at finde i 5-års finalen.

Blandt Falsterbo-dressurchampionatsklasserne er der nu kun finalen for de 7-årige heste tilbage på lørdag. De gik semifinale i dag, hvor det både blev til en dansk sejr og tre yderligere danske finalekvalificerede.

Start- og resultatlister.

Læs også

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen